Μόλις 204 ημέρες μετά την πρώτη του παρουσία στην υπηρεσία, το βιντεοκλιπ Despacito πέρασε στην πρώτη θέση των βίντεο με τις περισσότερες εμφανίσεις στο YouTube.

Το δεύτερο εντυπωσιακό στατιστικό στοιχειο είναι φυσικά ο αριθμός των εμφανίσεων, με το Despacito να είναι παράλληλα και το πρώτο βίντεο που σπάει το φράγμα των 3, 4 και 5 δισεκατομμυρίων εμφανίσεων, κάτι που σημαίνει ότι γίνονται 14 εκατομμύρια αναπαραγωγές του βίντεο καθημερινά. Ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνεται ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από κάθε άλλο βίντεο στην ιστορία του YouTube αφού το Despacito ήταν παράλληλα το βίντεο που συμπλήρωσε πιο γρήγορα στην ιστορία της υπηρεσίας το 1 και 2 δισεκατομμύρια εμφανίσεις.

Οι δημιουργοί του τραγουδιού φυσικά πνέοουν σε πελάγη ευτυχίας, δηλώνοντας ότι η επιτυχία του κομματιού τους αποτελεί και πολιτιστικη επιτυχία αφού περισσότεροι γνωρίζουν τα ισπανόφωνα τραγούδια. Το Despacito έρχεται να ξεπεράσει άλλα πολύ δημοφιλή βιντεοκλίπ όπως τα Wiz Khalifa’s “See You Again”  που περνάει πλέον στη δευτερη θέση καθώς και το τραγούδι έκπληξη από την κορέα, το  Gangham Style.