Το νέο hot όνομα στα κοινωνικά δίκτυα είναι αναμφίβολα τo Clubhouse. Η audio only εφαρμογή έκανε πέρσι το ντεμπούτο της στο iOS, όπου γρήγορα συγκέντρωσε έναν μεγάλο αριθμό χρηστών. Από τότε δεν είναι λίγοι οι χρήστες που αναρωτιούνται πότε θα έρθει και στο Android η δημοφιλής εφαρμογή. Η απάντηση δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί αλλά μόλις έγινε ένα από τα πρώτα βήματα, καθώς κυκλοφόρησε η beta έκδοση του Clubhouse για Android.

Η δοκιμαστική κυκλοφορία στο Android βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν στη beta λίγοι χρήστες, με το Clubhouse να δηλώνει πως θα συνεχίσει να εντάσσει νέους χρήστες Android τις ερχόμενες εβδομάδες. Το «χτίσιμο» ενός Android app βρίσκεται στα σχέδια της εταιρίας τουλάχιστον από τον Ιανουάριο. Στον γύρο χρηματοδότησης που είχε πραγματοποιηθεί τότε, το Clubhouse είχε ανακοινώσει πως θα χρησιμοποιήσει ένα μέρος από το επιπλέον κεφάλαιο για να φτιάξει εφαρμογή για Android, με τα σχέδια αυτά να αρχίζουν να υλοποιούνται πλέον.

Το Android είναι μια πλατφόρμα που το Clubhouse δεν έχει την πολυτέλεια να αγνοήσει. Το λειτουργικό της Google χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία του Clubhouse σε αυτό θα ανοίξει την πλατφόρμα του σε μία τεράστια βάση χρηστών. Επιπλέον το Clubhouse έχει ήδη ένα μεγάλο αριθμό ανταγωνιστών, παρότι είναι πολύ νέο. Ήδη το Facebook, το Twitter, το Telegram, ακόμα και το Spotify παρέχουν, ή ετοιμάζονται να παρέχουν, παρόμοια λειτουργικότητα. Άρα το Clubhouse πρέπει να επιταχύνει την προσέλκυση νέων χρηστών.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ακόμα κάποια επίσημη ημερομηνία για την κυκλοφορία του Clubhouse app σε Android smartphones. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η δοκιμαστική φάση όμως, σε μερικές εβδομάδες περιμένουμε πως η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη σε ακόμα περισσότερους χρήστες. Ανυπομονείς κι εσύ να εγκαταστήσεις το Clubhouse στο smartphone σου;