Το Black Shark Helo είναι η νέα προσπάθεια της Xiaomi στην κατηγορία των gaming smartphones, με την πρώτη μάλιστα να γίνεται πριν μερικούς μήνες.

Το νέο μοντέλο διαθέτει AMOLED οθόνη αντί για LCD, με διαστάσεις 6.01 ιντσών και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε παρουσία εγκοπής στην κορυφή της. Η ανάλυση της είναι FHD+ ενώ ο ρυθμός ανανέωσης παραμένει στα 60Hz όπως στα περισσότερα smartphones αντί των 120Hz που βλέπουμε στα πιο ακριβά ROG Phone και Razer Phone 2.

Θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις, και με τις τρεις να έχουν κοινή την παρουσία του Snapdragon 845 της Qualcomm ο οποίος συνοδεύετει από 6 ή 8GB μνήμη και 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Το τρίτο όμως μοντέλο είναι και αυτό που ξεχωρίζει όχι για τα 256GB αποθηκευτικού χώρου αλλά κυρίως για τα 10GB μνήμης που ενσωματώνει, ίσως το πρώτο smartphone που βλέπουμε κάτι τέτοιο.

Στο πίσω μέρος ακόμα υπάρχει διπλή κάμερα με αισθητήρες των 12 και 20MP ενώ η τρίτη κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος έχει και αυτή ανάλυση 20MP. Στη συσκευασία υπάρχει και ένα μικρό χειριστήριο το οποίο προσαρμόζει πάνω στη συσκευή προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η αναπαραγωγή παιχνιδιών.

Τέλος η αυτονομία της αναμένεται να είναι μεγάλη εξαιτίας της μπαταρίας των 4.000mAh. Κυκλοφορεί τον Νοέμβριο με τιμή περίπου $550.