Η Xiaomi επεκτείνεται και στα gaming smartphones, αλλά αυτή τη φορά όχι με κάποιο δικό της νέο smartphone αλλά μέσω της εταιρείας Black Shark, της οποία και αποτελεί βασικός χρηματοδότης.

Το Black Shark smartphone που παρουσιάστηκε σήμερα έχει σχεδιασμό που παραπέμπει στο Razer smartphone, με το οποίο είναι και άμεσος ανταγωνιστής. Κατασκευασμένο από αλουμίνιο, έχει ανθεκτική κατασκευή και πολύ καλές επιδόσεις αφού στο εσωτερικό του υπάρχει ο Snapdragon 845, το τελευταίο chipset της Qualcomm με 6GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικό χώρο. Μία δεύτερη έκδοση θα έρχεται με 8GB μνήμη αλλά και 128GB αποθηκευτικό χώρο.

Black Shark

Διάβασε επίσης: Το Samsung J7 Duo ανακοινώθηκε 

Η κύρια κάμερα του Black Shark αποτελείται από 2 αισθητήρες, των 12 και 20MP, βελτιστοποιημένες και με τη βοήθεια της τεχνολογίας Darl Light Enchanchement, για πολύ καλές βραδινές λήψεις. Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει η μεγάλη οθόνη μιας και η συσκευή προορίζεται για την αναπαραγωγή ακόμα και των πιο απαιτητικών παιχνιδιών. Συγκεκριμένα διαθέτει οθόνη 6 ιντσών με ανάλυση FHD+ και αναλογία διαστάσεων 18:9.

Θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα και ανάλογα με τις πωλήσεις, η Xiaomi θα αποφασίσει αν θα κάνει το ταξίδι και στην Ευρώπη. Η τιμή του πάντως είναι ανταγωνιστική αφού αυτή έχει οριστεί στα $480 περίπου για το μοντέλο με τα 6GB RAM.