Χρειάστηκαν να περάσουν 10 ολόκληρα χρόνια προκειμένου το Avatar, η ταινία του James Cameron, να χάσει τα πρωτεία στη λίστα των ταινιών με τις περισσότερες εισπράξεις. Το στέμμα πλέον περνάει στην ταινία των αδερφών Ρουσσώ, στο Avengers: Endgame, μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας και αποκορύφωση της πρώτης φάσης του κινηματογραφικού σύμπαν της Marvel.

Με εισπράξεις περίπου 2.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, το Endgame αποτέλεσε το κύκνειο άσμα των Avengers, της ομάδας των υπερηρώων που κλήθηκαν να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο προκειμένου να μπορέσουν να διορθώσουν την τεράστια ζημιά που προκάλεσε ο Thanos στο Infinity War.

Διάβασε επίσης: Πριν 50 χρόνια ο πρώτος άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι. 

Με απανωτές επιτυχίες, η Marvel και φυσικά η Disney στην οποία ανήκει, άφησαν το στίγμα τους στα κινηματογραφικά δρώμενα την τελευταία δεκαετία με 22 ταινίες, φέρνοντας στον κοινό συναρπαστικές περιπέτειες με πολλούς ήρωες των κόμικ. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Iron Man, Thor, Captain America, Vision, Black Panther, Black Widow, Doctor Strange, Guardians of the Galaxy, Spider-man, Captain Marvel και τόσοι άλλοι.

Από τον επόμενο χρόνο, η Marvel ξεκινά την τέταρτη φάση του κινηματογραφικού της σύμπαντος, το οποίο αναμένεται εκτός από κινηματογραφικές ταινίες, θα περιέχει και πολλές τηλεοπτικές σειρές οι οποίες θα προβληθούν στη video streaming υπηρεσία Disney+. Το λανσάρισμα του Disney+ αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Νοέμβριο.