Μπορεί οι κατασκευαστές να δίνουν έμφαση στις επιδόσεις ενός φορητού υπολογιστή, όμως οι διαστάσεις τους αλλά κυρίως το βάρος του είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας αγοράς. Η ASUS με το AsusPro B9 θέλει να συνδυάσει επιδόσεις και εμφάνιση με εξαιρετικά μικρό βάρος, όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξεπερνά τα 900 γραμμάρια.

Με τον τρόπο αυτό η ASUS προσφέρει στους καταναλωτές μια εναλλακτική στη σειρά Gram της LG αλλά και στα Swift της Acer, έχοντας όμως τη δυνατότητα να ισχυριστεί ότι το δικό της σύστημα είναι το πιο λεπτό laptop με οθόνη 14 ιντσών.

Διάβασε επίσης: Το Android 10 ανακοινώθηκε και είναι ήδη διαθέσιμο για τα Pixel smartphones, φέρνοντας παράλληλα βελτιωμένες επιδόσεις.

Για να καταφέρει κάτι τέτοιο, η ASUS ελαχιστοποίησε τα περιθώρια περιμετρικά της οθόνης η οποία καλύπτει το 94% της πρόσοψης, ενώ καταφέρνει να χωρέσει και μια webcam στην κορυφή, με το χαρακτηριστικό πορτάκι. Οι εκπλήξεις πάντως συνεχίζονται και στο εσωτερικό όπου συναντάμε τη 10η γενιά των Intel Core επεξεργαστών ενώ και το trackpad έχει τη διπλή λειτουργία που προσφέρει η ASUS με πολλά laptop της, αφού μπορεί να μεταμορφωθεί και σε αριθμητικό πληκτρολόγιο μεταξύ άλλων.

Η ASUS δεν ανακοίνωσε τιμές για το AsusPro B9 όμως γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του νέου έτους.