Στην έκθεση τεχνολογίας IFA 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας, η Asus ανακοίνωσε το Mesh Router Asus ZenWiFi. Αυτό έρχεται εξοπλισμένο με το τελευταίας γενιάς πρότυπο Wi-Fi 6 για να έχεις γρηγορότερες και πιο σταθερές ασύρματες συνδέσεις από όλα τα δωμάτια μέσα στο σπίτι.

Το Asus ZenWiFi XT8 kit αποτελείται από δύο router τριπλής μπάντας Asus AX6600, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία Wi-Fi 6 τόσο για τη σύνδεση μεταξύ τους όσο και για το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι. Αυτό σημαίνει πως τα δύο router μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά δωμάτια και χρησιμοποιώντας ταχύτατη σύνδεση μεταξύ τους, σου παρέχουν ένα ενιαίο δίκτυο Wi-Fi. Ανάλογα που βρίσκεσαι, η mobile συσκευή σου θα παίρνει δίκτυο από το κοντινότερο router, χωρίς να συνδέεσαι σε δεύτερο δίκτυο.

Χάρη στην τεχνολογία Wi-Fi 6, το ZenWiFi προσφέρει ταχύτητες έως και 6600Mbps ενώ ο συνδυασμός των τεχνολογιών OFDMA και MU-MIMO, σημαίνει πως το router σου παρέχει έως τέσσερις φορές μεγαλύτερο δίκτυο και διπλάσιες ταχύτητες μεταφοράς σε σύγκριση με το Wi-Fi 5, ή αλλιώς 802.11ac.

Διάβασε επίσης: Το Puma Smartwatch εστιάζει αποκλειστικά στους δρομείς.

Το Wi-Fi 6 όμως είναι συμβατό και με τις παλαιότερες συσκευές σου ώστε να συνδεθείς στο δίκτυο χωρίς προβλήματα. Στην περίπτωση όμως που αποκτήσεις συσκευή που το υποστηρίζει όπως το Samsung Galaxy S10, θα έχεις όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα.

Το ZenWiFi διαθέτει ακόμη λειτουργία AiProtection Pro από την Trend Micro, η οποία θα αναλάβει να προστατεύσει τις συνδεδεμένες συσκευές σού από διαδικτυακές απειλές ενώ παρέχει και εφαρμογή Γονικού Ελέγχου, μέσα από την εφαρμογή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αν η αναβάθμιση στο Wi-Fi 6 είναι κάτι που δεν είναι απαραίτητο για εσένα, η Asus έχει τη λύση και για αυτό. Ανακοίνωσε και έκδοση Wi-Fi 5 που αποτελείται από δύο router Asus AC3000, σε χαμηλότερη τιμή. Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε τις τιμές, η Asus αναφέρει πως τα νέα router θα κυκλοφορήσουν κοντά στο τέλος του 2019.