Αν και δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν την υπηρεσία Apple Music και είναι κάτοχοι ενός Android tablet, εντούτοις η Apple φέρνει τη γνωστή υπηρεσία streaming και στις συσκευές αυτές.

Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής για το Android, υποστηρίζει πλέον εκτός από τα smartphones και τα tablets του δημοφιλέστερου mobile λειτουργικού συστήματος, με δυνατότητες βελτιστοποίησης της εμπειρίας.

Διάβασε επίσης: Τα πρώτα τηλεοπτικά κανάλια με ανάλυση 8K μόλις ξεκίνησαν

Στον τομέα του σχεδιασμού, η Apple δε χρησιμοποιεί το γνωστό “hamburger” μενού, επιλέγοντας τα κεντρικά πλήκτρα πλοήγησης στο κάτω μέρος της εφαρμογής που οδηγούν στις κύριες ενότητες της υπηρεσίας. Με τον τρόπο αυτό, η πλοήγηση σε λειτουργίες όπως το “For You” και στις λίστες μουσικής που έχει δημιουργήσει ο χρήστης, γίνονται όχι μόνο εύκολα αλλά και γρήγορα.

Για την ώρα πάντως η πρόσβαση στην έκδοση αυτή επιτρέπεται μόνο σε όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Google Groups Beta, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση πότε θα γίνει ευρέως διαθέσιμη. Η Apple δε μας έχει συνηθίσει στην παρουσία των  υπηρεσιών της σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες όμως ο ανταγωνισμός σ’ αυτή την περίπτωση -ακόμα και αν μιλάμε για το Android- δεν της αφήνει πολλά περιθώρια.