Μέρα της Apple η χθεσινή, με την αμερικανική εταιρεία να παρουσιάζει και το Apple Arcade αυτή τη φορά και όχι κάποιο νέο hardware.

Μία από τις υπηρεσίες που ξεχώρισαν ονομάζεται Apple Arcade και προορίζεται για κατόχους iOS συσκευών που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε mobile games κάτω όμως από ένα συνδρομητικό μοντέλο προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά games. Αυτή ακριβώς την ανάγκη καλύπτει η υπηρεσία Apple Arcade που σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί το «netflix των games».

Αν και η υπηρεσία αργεί ακόμα να έρθει αφού η πρώτη της εμφάνιση θα γίνει το προσεχές Φθινόπωρο, γνωρίζουμε ήδη κάποια πρώτα στοιχεία όπως ότι θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 παιχνίδια. Ακόμα ο χρήστης θα μπορεί να τα κατεβάσει στην macOS συσκευή του, στο iPhone ή το iPad και να τα παίξει τοπικά χωρίς να απαιτείται όχι μόνο κάποια σύνδεση στο Internet αλλά και κάποια επιπλέον αγορά.

Η Apple εγγυάται ότι η υπηρεσία δε θα διαθέτει διαφημίσεις ενώ θα διασφαλίζει την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

Στα πρώτα στούντιο που θα συνεργαστούν με την Apple βρίσκονται η Konami, η LEGO, η Sega και η Giant Squid. Περισσότερα θα μάθουμε το Φθινόπωρο ενώ η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη και στη χώρα μας μαζί με 149 ακόμη χώρες.