Το Android Wear, η προσπάθεια της Google να κάνει τη διαφορά και στα έξυπνα ρολόγια με μια ειδική έκδοση του Android, δεν έχει συναντήσει μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια τα τελευταία χρόνια. Ίσως γι’ αυτό το λόγο να ήρθε η ώρα να περάσουμε στο Wear OS. Ή έστω, ένας από αυτούς.

Η Google όπως όλα δείχνουν, θέλει να αλλάξει την κατάσταση αυτή, και έχει στα σχέδια της αρκετές αλλαγές, τις περισσότερες τις οποίες θα δούμε στον Μάιο στο Google I/O, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών στο οποίο η εταιρεία παρουσιάζει κάθε αλλαγή για τις σημαντικότερες πλατφόρμες που αναπτύσσει. Όμως με σημερινό άρθρο στο επίσημο blog της Google, μαθαίνουμε ότι η πλατφόρμα αλλάζει ονομασία και πλέον θα πρέπει να την αποκαλούμε Wear OS.

Διάβασε επίσης: Τρεις φορές γρηγορότερος θα είναι ο νέος μινι υπολογιστής Raspberry

Ο λόγος σύμφωνα με τον Dennis Troper της Google είναι το αποτέλεσμα έρευνας στην οποία προχώρησε η εταιρεία και η οποία φανερώνει ότι ένας στους τρεις κατόχους έξυπνου ρολογιού που βασίζεται στο AndroidWear, το χρησιμοποιούν με το iPhone και όχι με κάποιο Androis smartphone. Έτσι με τη νέα ονομασία, η Google θέλει να δείξει ότι οι προτάσεις της στα έξυπνα ρολόγια δεν απευθύνεται μόνο σε όσους διαθέτουν κάποιο android smartphone αλλά και κάποιο iPhone, απευθυνόμενη έτσι στη συντριπτική πλειοψηφία κατόχων smartphone.