Οι κάτοχοι Pixel smartphone τελευταίων γενιάς, θα είναι και οι πρώτοι που θα μπορούν να εγκαταστήσουν στη συσκευή τους την τελευταία έκδοση του Android η οποία έχει την ονομασία Android 10.

Έχοντας αφήσει πίσω της για πάντα τις ονομασίες που βασίζονται σε γλυκά, η Google εξοπλίζει το νέο Android 10 με όχι πολλά νέα χαρακτηριστικά, αλλά με βελτιώσεις κυρίως κάτω από την επιφάνεια προκειμένου να «σταθεροποιήσει» τις επιδόσεις.

Στα χαρακτηριστικά πάντως που ξεχωρίζουν, υπάρχει το Dark Mode το οποίο μετατρέπει σε ένα πιο σκούρο theme, όλα τα μενού και μερικές από τις εφαρμογές οι οποίες βρίσκονται προεγκατεστημένες.

Διάβασε επίσης: Το Samsung Galaxy A90 φέρνει τα δίκτυα 5G στη μεσαία κατηγορία.

Ακόμα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι οι χειρονομίες μέσω των οποίων ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται το smartphone τους. Αυτές αντικαθιστούν τα εικονικά πλήκτρα που είχαμε συναντήσει τόσα χρόνια και κάνουν τη χρήση του smartphone πολύ πιο εύκολη ακόμα και με το ένα χέρι.

Τέλος ξεχωρίσαμε και τη λειτουργία της “Ιδιωτικότητας” η οποία υπάρχει πλέον μέσα στις Ρυθμίσεις, με τον χρήστη να μπορεί να εμφανίσει και να διαχειριστεί τα δικαιώματα που διαθέτει κάθε εγκατεστημένη εφαρμογή, χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί στο λογαριασμό που διαθέτει στη Google προκειμένου να κάνει από εκεί οποιαδήποτε αλλαγή.

Σταδιακά οι κατασκευαστές προχωράνε σε ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσουν το χρονοδιάγραμμα της αναβάθμισης για τις δικές τους συσκευές.