Η τιμολογιακή κατηγορία των smartphone κάτω των €200 μπορούμε να πούμε ότι είναι η «αγαπημένη» της Alcatel, με την εταιρεία να έχει παρουσιάσει πρόσφατα στη MWC 2018, μια σειρά από σχετικές προτάσεις. Μία από αυτές και το Alcatel 5V.

Όμως όπως φαίνεται η εταιρεία δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τη σειρά των οικονομικών της smartphone, προχωρόντας σήμερα στην ανακοίνωση του Alcatel 5V. Με τιμή €199,99, το Alcatel 5v διαθέτει αρχικά πολύ καλή κατασκευή και εμφάνιση στην οποία ξεχωρίζει η πολύ μεγάλη οθόνη των 6.2 ιντσών.

Αν και με μεγάλη οθόνη, εντούτοις οι διαστάσεις της συσκευής διατηρούνται σε πολύ καλά επίπεδα αφού η εταιρεία έχει ελαχιστοποιήσει τα περιθώρια περιμετρικά.

Διάβασε επίσης: Η τεχνολογία GPU Turbo έρχεται και στα Huawei smartphones

Παράλληλα ενσωματώνει διπλή κάμερα στο πίσω μέρος με δύο αισθητήρες των 12 και 2MP για πολύ καλές λήψεις bokeh όπου το πίσω μέρος μιας φωτογραφίας θολώνει προκειμένου να αναδείξει το κεντρικο αντικείμενο της λήψης μας. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει μια τρίτη κάμερα των 8MP ενώ για τις επιδόσεις του Alcatel 5V, υπεύθυνο είναι το Helio P22 SoC με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 3GB μνήμη και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.