Μια πρώτη γεύση του Aibo τον προηγούμενο Ιανουάριο στη CES, με τις τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το 6ης γενιάς ρομποτικό σκυλάκι της Sony θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Αυτό ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η Ιαπωνική εταιρεία, παράλληλα με την τιμή η οποία είναι όπως αναμενόνταν αρκετά μεγάλη και συγκεκριμένα στα $2,899. Η τιμή περιλαμβάνει το σκυλί-ρομπότ φυσικά, μια σειρά περιφερειακών που επεκτείνουν τις λειτουργίες του αλλά και μια συνδρομή 3 ετών στην υπηρεσία Sony AI Cloud, στην οποία αποθηκεύονται οι «αναμνήσεις» του Aibo ενώ παράλληλα τον βοηθάει να μάθε σε βάθος χρόνου νέα πράγματα.

Το Aibo μαθαίνει να ξεχωρίζει κάθε μέλος της οικογένειας, αντιδρώντας διαφορετικά στον καθένα. Σύμφωνα με τη Sony, κανένα Aibo δεν θα είναι ίδιο στη συμπεριφορά του με ένα άλλο, ενώ η κίνησή του είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του εξαιτίας των εξελιγμένων αισθητήρων και μηχανισμών που ενσωματώνει.

Αρχικά θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ για την ώρα η Sony δεν έχει στα σχέδιά της μια ευρωπαική κυκλοφορία.