Πέρσι η Apple είχε ανακοινώσει ότι εργάζονταν πάνω στην ανανέωση του Mac Pro, του κορυφαίου της υπολογιστή που όμως είχε να ανανεωθεί για αρκετά χρόνια, μένοντας πίσω από τις εξελίξεις.

Αν και η εταιρεία δεν είχε δηλώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, ή έστω χρονιά, πλέον έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο σύμφωνα με δήλωση του Tom Boger, Αντιπροέδρου του τμήματος Hardware Engineering της Apple. Σύμφωνα με τον Boger, ο πλήρης ανανεωμένος Mac Pro θα κυκλοφορήσει το 2019 και όχι φέτος, αφού η Apple διαμορφώνει το σύστημα βασιζόμενη σε απόψεις και σχόλια των πελατών της.

Ενδεικτικό είναι ότι για την ανάπτυξη του νέου Mac Pro, η Apple έχει συστήσει μια ομάδα επαγγελματιών διαφόρων κατηγοριών, με σκοπό την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιακών σεναρίων προκειμένου να γίνει βελτιστοποίησή τους. Στην ομάδα περιλαμβάνονται ειδικοί από το χώρο του 3D animation, των σπέσιαλ εφέ και της επεξεργασίας βίντεο.

Η ίδια ομάδα φέρεται να βρίσκεται πίσω από το λανσάρισμα του iMac Pro, της πιο οικονομικής πρότασης της Apple για επαγγελματίες, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα.