Η μεγαλύτερη εξαγορά της HP (πρώην Hewlett Packard) σε ότι αφορά τον τομέα των εκτυπωτών έγινε πραγματικότητα σήμερα, με την εταιρεία να εξαγοράζει το τμήμα εκτυπωτών της Samsung.

Το τελικό ποσό εξαγοράς ξεπερνάει το 1 δισ. δολάρια και για το σκοπό αυτό η Samsung θα «σπάσει» το συγκεκριμένο τμήμα σε ανεξάρτητη εταιρεία η οποία θα περιλαμβάνει και τους 6.000 υπαλλήλους που δουλεύουν αυτό το διάστημα σε σχετικά προϊόντα της νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Τη νέα εταιρεία θα εξαγοράσει άμεσα η HP η οποία δηλώνει μεταξύ άλλων ότι σκοπός της είναι να αλλάξει εντελώς την όλη βιομηχανία και να φέρει την καινοτομία. Για την HP «οι εκτυπωτές και τα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα είναι αρκετά περίπλοκα μηχανήματα που χρειάζονται δεκάδες ανταλλακτικά και αμφίβολη υποστήριξη και συντήρηση».

Η συμφωνία φέρει την Samsung εκτός της αγοράς των εκτυπωτών όπου και κατείχε ένα σημαντικό μερίδιο ενώ ένας από τους ασυνήθιστους όρους αναφέρει ότι το μοναδικό μέρος που θα κυκλοφορούν εκτυπωτές της Samsung θα είναι στην Κορέα απ’ όπου και προέρχεται η εταιρεία, εκτυπωτές όμως που θα κατασκευάζει η HP.