Μεγάλα σχέδια για τη φετινή χρονιά έχει η Samsung με βάση πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες της Κορεατικής ιστοσελίδας “The Investor”.

Για το 2018, η Samsung υπολογίζει ότι θα διαθέσει στην αγορά τον τεράστιο αριθμό των 320 εκατομμυρίων smartphone, ένας αριθμός ελάχιστα μεγαλύτερος από την προηγούμενη χρονιά κάτι που οφείλεται στην στάσιμη εικόνα της αγοράς, με την Κορεατική εταιρεία να βάζει ως πρωταρχικό στόχο τη διατήρηση του αριθμού πωλήσεων. Σε ότι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, στον λογαριασμό θα πρέπει να προσθέσουμε επιπλέον 40 εκατομμύρια feature phones όπου σε αρκετές αγορές αποτελούν ακόμη δημοφιλή πρόταση εξαιτιας του κόστους τους, αλλά και 20 εκατομμύρια tablets. Δε λείπουν μάλιστα και 5 εκατομμύρια wearables.

Με βάση τα παραπάνω, αν τελικά ισχύσουν, η Samsung θα διατηρήσει σχετικά άνετα την πρωτιά στους κατασκευαστές smartphone, με την Κορεατική εταιρεία να ετοιμάζει επίθεση στα ακριβά smartphones. Πέρα από τα νέα μοντέλα των σειρών Galaxy S και Galaxy Note, θα πρέπει να περιμένουμε επιτέλους και το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας.