Η πρώτη Samsung Cinema LED οθόνη στον κόσμο, εγκαταστάθηκε πρόσφατα στον κινηματογράφο στο Lotte Cinema World Tower στην Κορεά.

Η νέα κινηματογραφική οθόνη θεωρείται μία από τις καλύτερες στον κόσμο, υποστηρίζοντας HDR και προσφέροντας «ζωντανή εμπειρία θέασης» με απίστευτη ποιότητα εικόνας αλλά και εξαιρετικό ήχο εξαιτίας των Harman Professional Solutions σε συνδυασμό με το Samsung Audio Lab. Η Samsung Cinema LED οθόνη έχει πλάτος 10.3 μέτρα, μπορεί να εγκατασταθεί στις περισσότερες κινηματογραφικές αίθουσες στον κόσμο ενώ υποστηρίζει 4K ανάλυση (4096 x 2160). Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα επίπεδα φωτεινότητας είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερα από αυτά που προσφέρουν οι συμβατές τεχνολογίες προβολέων.

Διάβασε επίσης: Ξεκλείδωσε τον υπολογιστή από το Samsung Galaxy S8

«Μέσω των έντονα  ρεαλιστικών χρωμάτων, που συνοδεύονται από ήχο και προβολή ανωτέρου επιπέδου, η Cinema LED οθόνη μας κάνει τους θεατές να αισθανθούν σαν να αποτελούν μέρος της εικόνας», δήλωσε ο HS Kim, Πρόεδρος του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Είμαστε ενθουσιασμένοι σχετικά με τη συνεργασία μας με τη Lotte Cinema, όπου φέρνουμε αυτήν την τεχνολογία στους θεατές και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το μέλλον του κινηματογράφου».

Για την ώρα η Samsung δεν έχει στα σχέδια της επέκταση των οθονών αυτών εκτός Κορέας.