Από τα χείλη του ιδρυτή της Epic Games, Tim Sweeney, μάθαμε σήμερα ότι η γνωστή εταιρεία -δημιουργός του Fortnite μεταξύ άλλων-, ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό της Store, στα πρότυπα του Steam.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν «κάπου μέσα στο 2019» και θα περιλαμβάνουν επιλεγμένους τίτλους PC και Mac, ενώ αργότερα η υπηρεσία θα επεκταθεί προκειμένου να περιλαμβάνει και παιχνίδια από την πλατφόρμα του Android.

Το κύριο πλεονέκτημα του Epic Store όπως είναι η πιθανότερη ονομασία του διαδικτυακού καταστήματος της Epic, είναι το μερίδιο που θα κρατάνε οι developers από μια πώληση, που στην περίπτωση έχει οριστεί στο 88% έναντι 70% σε άλλα app stores όπως αυτό της Google, της Apple και της Valve.

Ένα πρόσθετο «τυράκι» αφορά τους developers που αναπτύσσουν παιχνίδια βασισμένα στην Unreal Engine και είναι αναγκασμένοι με βάση τη συμφωνία που ισχύει, να αποδίδουν το 5% κάθε πώλησης στην Epic. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το ποσοστό αυτό δε θα αποδίδεται, αν ο δημιουργός του παιχνιδιού το διαθέτει μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Epic.

Πολλά περισσότερα γύρω από το Epic Store θα μάθουμε τον επόμενο χρόνο και κυρίως για το αν θα αποτελέσει τον πρώτο σημαντικό αντίπαλο της υπηρεσίας Steam της Valve.