Τα συστήματα εικονικής πραγματικότητας δεν έχουν η αλήθεια είναι, απογειωθεί σε πωλήσεις, με κυριότερο λόγο την υψηλή τους τιμή. Αν και υπάρχουν αρκετές φθηνές προτάσεις, αυτές συνήθως χρειάζονται ένα ικανό smartphone για να λειτουργήσουν, ενώ η ποιότητά δεν είναι ισάξια με αυτή των αυτόνομων VR συστημάτων. Το πρόβλημα αυτό θέλει να λύσει η Oculus παρουσιάζοντας το Oculus Go, την πρώτη αυτόνομη VR πρόταση της εταιρείας που δε χρειάζεται σύνδεση με υπολογιστή αλλά ούτε και τη συνοδεία κάποιου ακριβού smartphone για να λειτουργήσει, ελεύθερο από καλώδια και άλλα πράγματα που περιορίζουν την κίνηση του χρήστη.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Το HMD Odyssey είναι η Mixed Reality πρόταση της Samsung

Όπως ξεκαθαρίζει η Oculus, αυτό δε σημαίνει ότι το Go δεν είναι ικανό να χαρίσει κορυφαίες VR εμπειρίες αφού το σύστημα Fast-switch LCD που διαθέτει στην οθόνη, χαρίζει όχι μόνο ανάλυση WQHD αλλά εξαφανίζει το φαινόμενο εμφάνισης γραμμών μεταξύ των εικονοστοιχείων.

Οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν «την καλύτερη εικόνα από VR σύστημα» παρά το χαμηλό κόστος της συσκευής που έχει οριστεί στα $199. Όσοι επιθυμούν να το αγοράσουν, θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή αφού η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί «για τις αρχές του 2018».