Λέγονται amiibo και είναι εντυπωσιακά, καινοτόμα και πραγματικά οικονομικά!

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή.

Τι είναι τα amiibo;

Τα amiibo είναι οι πρώτες διαδραστικές φιγούρες από την Nintendo, οι οποίες περιλαμβάνουν την τεχνολογία NFC αλληλεπιδρώντας με διάφορους τίτλους του Wii U μέσω του Wii U Gamepad. Ακουμπώντας το amiibo στο Wii U Gamepad, εκείνο παίρνει ζωή εισχωρώντας στο παιχνίδι. Αποτελεί στην πραγματικότητα ένα φορητό προφίλ του παίκτη!

Γιατί λέγονται έτσι;

Παραμένει ακόμα μυστήριο! Ο Bill Trinen πάντως, δήλωσε στο Time πως δεν έχει να κάνει με το ισπανικό amigos. Προφέρεται αμίμπο και δεν παίρνει πληθυντικό! (σύμφωνα με την ίδια την Nintendo).

Δεν είναι ακριβά!

Για αξεσουάρ παιχνιδομηχανής και τιμή στα 14,99€ μιλάμε για μία πολύ καλή αγορά σε σχέση και με το πόσο εντυπωσιακά δείχνουν!

Πότε κυκλοφορούν;

Το πρώτο κύμα των amiibo με 12 χαρακτήρες συμπεριλαμβανομένων των Mario, Link και Samus κυκλοφόρησε στις 28 Νοεμβρίου παράλληλα με το πολυαναμενόμεο Super Smash Bros για το Wii U, με το δεύτερο κύμα των amiibo  έρχεται στα ράφια των καταστημάτων στις 19 Δεκεμβρίου.

Σε τι παιχνίδια θα παίζουν και τι θα κάνουν;

Δεν θα είναι διαθέσιμα μόνο στο Super Smash Bros για το Wii U στο οποίο τα amiibo θα μπορούν να συμμετέχουν σε μάχες και να ανεβαίνουν levels δίνοντας νέα διάσταση στην gameplay εμπειρία με το κάθε amiibo να έχει μοναδικές δυνατότητες τις οποίες και εξελίσσει (όπως φαίνεται στο βίντεο). Δημιούργησε και εκπαίδευσε το δικό σου, μοναδικό amiibo. Πολέμησε ενάντια σε amiibo μαχητές, δημιούργησε συμμαχίες ή οδήγησε τα ενάντια στους amiibo μαχητές των φίλων σου σε μάχες πολλαπλών παικτών

Πολλά ακόμα παιχνίδια θα είναι συμβατά με τα amiibo συμπεριλαμβανομένων των Mario Kart 8 και Hyrule Warriors για το 2014, αλλά και των Captain Toad: Treasure Tracker, Kirby and the Rainbow Paintbrush, Yoshi’s Woolly World, και Mario Party 10 για το 2015.

Για παράδειγμα:

Mario Kart 8: Όταν οι παίκτες τοποθετήσουν κάποιο amiibo εκ των Mario, Luigi, Peach, Yoshi, Donkey Kong, Link, Captain Falcon, Fox, Samus ή Kirby στο Wii U GamePad θα λάβουν ένα κουστούμι για τον Mii Character, εμπνευσμένο από τα ρούχα του κάθε amiibo και με τα οποία θα μπορούν να τρέχουν στις αγαπημένες πίστες του Mario Kart 8.

Hyrule Warriors: Το amiibo του Link δίνει στους παίκτες την δυνατότητα να προμηθευτούν ένα special “Spinner” weapon το οποίο θα αγαπηθεί από τους μαχητές του Hyrule Warriors. Επιπρόσθετα, κάθε amiibo της σειράς Super Smash Bros θα χορηγεί τυχαία επιλεγμένο εξοπλισμό ή rupees στο παιχνίδι.

Ποιά amiibo αναμένεται να κυκλοφορήσουν συνολικά και από ποιό game είναι ο σχεδιασμός τους;

ΧαρακτήραςΑπό
MarioSuper Mario
PeachSuper Mario
YoshiYoshi
Donkey KongDonkey Kong
LinkThe Legend of Zelda
FoxStar Fox
Samus AranMetroid
Wii Fit TrainerWii Fit
VillagerAnimal Crossing
PikachuPokémon
KirbyKirby
MarthFire Emblem
ZeldaThe Legend of Zelda
Diddy KongDonkey Kong
LuigiSuper Mario
Little MacPunch-Out!!
Captain FalconF-Zero
PitKid Icarus
Rosalina and LumaSuper Mario Galaxy
BowserSuper Mario
LucarioPokémon
Toon LinkThe Legend of Zelda
SheikThe Legend of Zelda
IkeFire Emblem
ShulkXenoblade Chronicles
SonicSonic the Hedgehog
Mega ManMega Man
King DededeKirby
Meta KnightKirby

 

[sc:product article=”1151754″ ][sc:product article=”1151755″ ][sc:product article=”1151763″ ][sc:product article=”1150134″ ]