Το φυσικό αέριο ήρθε να αλλάξει την καθημερινότητά σου αλλά και να αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής σου. Φιλικό προς το περιβάλλον και σε σύγκριση με άλλα καύσιμα είναι το πιο καθαρό ενώ συμβάλλει επίσης και στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Πρόκειται για ένα απολύτως φυσικό προϊόν, που δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα, είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και σε περίπτωση που απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα απομακρύνεται άμεσα. Αυτό σου εξασφαλίσει το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας, ώστε να το χρησιμοποιείς άφοβα τόσο στο σπίτι όσο και στην επιχείρησή σου.

Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να αντικαταστάσει το ηλεκτρικό ρεύμα. Αν δηλαδή ψάχνεις τρόπους να μειώσεις του λογαριασμούς σου, το φυσικό αέριο είναι η σωστή επιλογή. Θα μπορείς να απολαμβάνεις αποτελεσματική, σταθερή και ομοιόμορφη θέρμανση σε όλο το σπίτι και παράλληλα θα μπορείς να εξοικονομείς έως και 45% των χρημάτων που θα ξόδευες, σε σύγκριση με το πετρέλαιο.

φυσικό αέριο

Τι είναι το φυσικό αέριο

Πρόκειται για ένα μείγμα υδρογονανθράκων σε αέρια κατάσταση και αποτελείται κυρίως από μεθάνιο, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85%. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία ενώ μπορεί και επιτυγχάνει την τέλεια καύση από τις συσκευές φυσικού αερίου.

Μπορεί και σου προσφέρει άνεση και αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής ώστε όχι μόνο να διατηρείς τους χώρους σου στις τέλειες συνθήκες θερμοκρασίας, αλλά να είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις σχεδόν άμεσα ζεστό νερό αλλά και να μαγειρέψεις τις αγαπημένες σου συνταγές.

Από πού προέρχεται το φυσικό αέριο

Τα αποθέματα φυσικού αερίου είναι τόσο μεγάλα που θα μπορούσαν εύκολα να καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινότητας, τουλάχιστον για τα επόμενα 100 έτη. Βρίσκεται στα έγκατα της Γης και εντοπίζεις κυρίως σε χώρες όπως η πρώην Σοβιετική Ένωση, το Ιράν, το Κατάρ, το Ιράκ, η Νιγηρία, η Αλγερία, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Στη χώρα μας, το φυσικό αέριο έρχεται από 3 διαφορετικές χώρες. Ένας μεγάλος αγωγός μεταφέρει το φυσικό αέριο σε αέρια μορφή από τη Ρωσία και μέσα από τη Βουλγαρία ενώ ένας δεύτερος ξεκινάει από το Αζερμπαϊτζάν και μέσω της Τουρκίας, έρχεται στην Ελλάδα.

Εναλλακτικά, φυσικό αέριο παραλαμβάνουμε και από την Αλγερία με δεξαμενόπλοια, σε υγροποιημένη μορφή.

φυσικό αέριο

Από τι αποτελείται το φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα σε σχετική πυκνότητα 0.55. Σε αντίθεση με το υγραέριο, το φυσικό αέριο απομακρύνεται άμεσα από την ατμόσφαιρα σε περίπτωση διαφυγής, προσφέροντας σημαντικά αυξημένο επίπεδο ασφάλειας.

Αυτό συμβαίνει διότι το υγραέριο είναι βαρύτερο από τον αέρα και σε περίπτωση διαρροής συγκεντρώνεται χαμηλά.

Το φυσικό αέριο στην αρχική του σύνθεση είναι άοσμο αλλά για να ανιχνεύεται άμεσα, προστίθεται μία ειδική ουσία με χαρακτηριστική οσμή, ώστε να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή αν υπάρχει ενδεχόμενη διαρροή.