Η Microsoft σε μια κίνηση έκπληξη, κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα τον Edge browser για τις δημοφιλέστερες mobile πλατφόρμες, αυτές του Android και του iOS.

Όπως όλα δείχνουν, οι φίλοι του Android έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την πρόταση της Microsoft αφού χρειάστηκαν ελάχιστες ημέρες για να συγκεντρώνει τον αριθμό του 1 εκατομμυρίου downloads. Μάλιστα ο πραγματικός αριθμός των downloads μπορεί να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος αφού η Google αναφέρει συγκεκριμένα ότι η εφαρμογή έχει “1 με 5 εκατομμύρια downloads”.

O Edge για την πλατφόρμα του Android αποτελεί μία αρκετά εύχρηστη πρόταση για όσους χρησιμοποιούν την desktop έκδοσή του στα Windows 10 αφού επιτρέπει το συγχρονισμό δεδομένων όπως bookmarks, reading lists αλλά και ανοιχτών tabs προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να διαβάσει εν κινήσει τις ιστοσελίδες που ξεκίνησε να διαβάζει στο σπίτι του.

Η Microsoft έχει δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει την περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής στο μέλλον και μάλιστα αρκετά έντονα προκειμένου ο Edge να αποτελέσει έναν από τους καλύτερους browsers στην πλατφόρμα του Android και όχι μόνο.