Για χρόνια, το ενδεχόμενο να δούμε επιτέλους μια κινηματογραφική ταινία βασισμένη στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών Uncharted του PlayStation, αποτελούσε ένα μακρινό όνειρο. Όμως η ταινία Uncharted, φαίνεται πως είναι πιο κοντά από ποτέ.

Όμως όλα δείχνουν ότι η Sony είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη δημιουργία της ταινίας αν και αυτή θα καθυστερήσει λίγο ακόμα. Πάντως όπως αναφέρει η αξιόπιστη ιστοσελίδα Deadline, η Sony έχει βρει ήδη τον σκηνοθέτη που δεν είναι άλλος από τον Shawn Levy, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει ταινίας όπως το Night at the Museum αλλά και το Stranger Things. Μεγαλύτερη έκπληξη πρέπει να θεωρηθεί ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Nathan Drake, τον κεντρικό ήρωα των παιχνιδιών, που δεν είναι άλλος από τον Tom Holland ή αλλιώς «ο νέος Spider-Man» τον οποίο θα δούμε σύντομα στη νέα του ταινία.

Η ταινία Uncharted θα είναι στην ουσία prequel, και όλα όσα θα διαδραματίζονται σ’ αυτή θα τοποθετούνται πριν το πρώτο παιχνίδι. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρχει σύνδεση με ένα flashback που υπάρχει στο τρίτο παιχνίδι της σειράς όπου βλέπουμε έναν νεαρό Nathan Drake και πως γνώρισε για πρώτη φορά τον φίλο του Sullivan.