Οι χρήστες παλιών εκδόσεων Windows έχουν εδώ και καιρό καταλάβει ότι η Microsoft δεν προτίθεται να συνεχίζει να τους υποστηρίζει αφού ήδη τα Windows 10 είναι όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον για το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας. Τα Microsoft Internet Games ήταν ακόμη ένα “θύμα” προς αυτή την κατεύθυνση.

Ένα ακόμα στοιχείο που φανερώνει την ανάγκη της Microsoft να προχωρήσουν οι χρήστες παλιών εκδόσεων Windows στη νεότερη έκδοση, είναι το τέλος υποστήριξης των επιτραπέζιων παιχνιδιών και των παιχνιδιών με τράπουλες που περιλαμβάνονται σ’ αυτές τις εκδόσεις.

Διάβασε επίσης: Το Microsoft Teams ξεπερνά σε δημοφιλία το Slack.

Έτσι η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα απενεργοποιήσει την ενότητα Internet Games για όσους χρησιμοποιούν τα Windows 7 ή παλαιότερη έκδοση, μια κίνηση που θα δώσει τέλος σε παιχνίδια όπως τα Backgammon, Checkers, Hearts, Reversi και Spades. Παιχνίδια με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές, “γράφοντας” εκατοντάδες ώρες στο ενεργητικό τους.

Ανάλογα με την έκδοση των Windows, η αδυναμία πρόσβασης σε αυτά τα παιχνίδια θα έρθει πρώτα στα Windows XP και στα Windows ME αυτό το μήνα και συγκεκριμένα στις 31 Ιουλίου. Οι χρήστες Windows 7 είναι πιο «τυχεροί»αφού γι’αυτούς το τέλος θα έρθει στις 22 Ιανουαρίου του 2020, μία εβδομάδα μετά το τέλος της γενικής υποστήριξης των Windows 7.