Αν και αποτέλεσε έναν από τους πιο ενεργούς «παίκτες» στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας, τελικά η Google βάζει στον πάγο το πρόγραμμα Daydream.

To Daydream VR αποτέλεσε τον κεντρικό πυρήνα της προσπάθειας για οτιδήποτε έχει σχέση με την εικονική πραγματικότητα, μέρος ακόμα και του Android το οποίο θεωρητικά του εξασφάλιζε μια μεγάλη υποστήριξη συσκευών. Και όμως, περίπου 15 συσκευές, κυρίως ακριβά μοντέλα μπορούσαν να μεταμορφωθούν σε Daydream VR συσκευή με το κατάλληλο κράνος, που η ίδια η Google κυκλοφορούσε. Όμως η έλλειψη μιας φθηνής πρότασης και κυρίως κάποιας εντυπωσιακής VR δημιουργίας, αποτέλεσαν μερικά μόνο από τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει όλο αυτό το διάστημα η ομάδα της Google.

Ενδεικτικό για τις προθέσεις της εταιρείας είναι το γεγονός ότι τα νέα Pixel 4 και Pixel 4 XL smartphones που μόλις ανακοινώθηκαν, δεν υποστηρίζουν το Daydream πρόγραμμα. Σύμφωνα με τη Google, σε ότι αφορά τα επόμενα σχέδια της εταιρείας γύρω από την εικονική πραγματικότητα, θα εστιάσει σε σχετικές λειτουργίες που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους όπως αυτές στα Google Lens και Maps, χωρίς να απαιτείεται η χρήση κράνους.

Φυσικά όλα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με το αρχικό όραμα της εταιρείας, που όλα δείχνουν ότι μένει στον πάγο.