Το Netflix θα προχωρήσει μέσα στο μήνα στην διακοπή της λειτουργίας γραπτών κριτικών που είχαν στη διάθεσή τους οι συνδρομητές του.

Η δυνατότητα αυτή ήταν διαθέσιμη μόνο στη desktop έκδοση της δημοφιλούς video streaming υπηρεσίας αφού στις υπόλοιπες εφαρμογές το Netflix έχει δώσει πλήρη προτεραιότητα στο thumbs up/down σύστημα.

Ο λόγος σύμφωνα με το Netflix που οι γραπτές κριτικές θα αποτελέσουν παρελθόν, είναι το «μειωμένο ενδιαφέρον» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Πάντως είναι δεδομένο ότι η υπηρεσία έδινε άλλους τρόπους στους συνδρομητές να εκφράσουν αν τους άρεσε ή όχι μια τηλεοπτική σειρά η ταινία.

Διάβασε επίσης: Ένα όμορφο info graphic της Sony για τη σειρά Xperia

Με μια ματιά όμως, βλέπουμε ότι αρκετές ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές έχουν πληθώρα σχολίων κάτι που ίσως δεν επιθυμεί η γνωστή υπηρεσία η οποία πλέον αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο παραγωγό περιεχομένου.

Μόνο το 2018, το Netflix θα ξοδέψει περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια για δικές του πρωτότυπες παραγωγές, κάτι που του δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι άλλων παρόμοιων υπηρεσιών αλλά ακόμα και συγκριτικά με κλασσικά κινηματογραφικά στούντιο.