Αν και ξέραμε ότι αυτή η στιγμή δε θα αργήσει να γίνει, η Sony «αιφνιδίασε» την gaming κοινότητα με την ανακοίνωση ότι σταματάει την παραγωγή της κορυφαίας της φορητής παιχνιδοκονσόλας, του PlayStation Vita.

Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας άλλης σημαντικής κίνησης που πραγματοποιήθηκε το 2015, με την Ιαπωνική εταιρεία να ανακοινώνει τότε ότι δε θα αναπτύξει η ίδια κάποιο νέο τίτλο για το PS Vita ενώ και στο PS Plus σταμάτησε η διάθεση νέων τίτλων. Όσοι πάντως ψάχνουν να βρουν να αγοράσουν την παιχνιδοκονσόλα, θα πρέπει να απευθυνθούν σε καταστήματα που πιθανόν έχουν ακόμα κάποιο απόθεμα.

Το Vita κυκλοφόρησε αρχικά στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο του 2011, την ίδια εποχή που τα mobile games από smartphone και tablet ξεκίνησαν να απογειώνονται. Αν και η ποιότητα των παιχνιδιών δεν ήταν η ίδια, εντούτοις οι περισσότεροι βρήκαν τα παιχνίδια «σχετικά καλά» για να ξοδέψουν το χρόνο τους με συσκευές που ήδη είχαν στη διάθεσή τους χωρίς την ανάγκη αγοράς νέου.

Θεωρείται δεδομένο ότι η Sony δεν ετοιμάζει το διάδοχο του Vita ενώ το μέλλον του gaming για την εταιρεία σε ότι αφορά τις mobile συσκευές θα έρθει μέσα από cloud υπηρεσίες όπως το PlayStation Now.