Τίτλους τέλους θέλει να δώσει η Nintendo στις ρετρό εκδόσεις του NES και του SNES Classic που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια.

Μετά από την πολύ σημαντική εμπορική επιτυχία που σημείωσαν και οι δύο κονσόλες, η Ιαπωνική εταιρεία είναι έτοιμη να τις αποσύρει μια για πάντα από την αγορά, μια απόφαση που για πολλούς κρίνεται τουλάχιστον περίεργη.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση από την εταιρεία, μόλις εξαντληθούν τα τελευταία αποθέματα στα καταστήματα, δεν πρόκειται να υπάρξει νέα παραλαβή. Αντιθέτως, η μόνη ευκαιρία κάποιος φίλος της Nintendo να μπορέσει να παίξει παλιούς κλασσικούς τίτλους, θα είναι μόνο μέσω της υπηρεσίας Switch Online που είναι διαθέσιμη μέσω του Nintendo Switch.

Διάβασε επίσης: Το Epic Games Store έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του

Πάντως όσοι περίμεναν ότι το επόμενο λογικό βήμα για την εταιρεία είναι η κυκλοφορία του N64 Classic, θα πρέπει να αναθεωρήσουν αφού σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Reggie Fils-Aimé, το emulation του N64 θα ήταν σημαντικά πολυπλοκότερο συγκριτικά με των προκατόχων του.

Βέβαια, τίποτα δεν προδικάζει ότι η Nintendo δε θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, κάτι που όμως όπως όλα δείχνουν δε θα γίνει τουλάχιστον σύντομα.