Την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια με τις Global ROM και τα smartphones που διαθέτει αποκλειστικά στην κινεζική αγορά, θέλει να σταματήσει η Xiaomi.

Συγκεκριμένα η κινεζική εταιρεία, θα αποτρέπει μέσω λογισμικού την εγκατάσταση οποιασδήποτε Global ROM σε δικό της smartphone το οποίο προορίζεται για την κινεζική αγορά. Η κατάσταση αυτή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ειδικά από τη στιγμή που το κόστος ενός Xiaomi smartphone στην Κίνα, είναι σημαντικό φθηνότερο από την ευρωπαική του έκδοση.

Διάβασε επίσης: Το HP Spectre Folio είναι ένα διαφορετικό υβριδικό σύστημα 2-σε-1

Για όσους δε γνωρίζουν, η Global ROM αντικαθιστά όλο το λογισμικό της συσκευής με το ίδιο που ισχύει για την ευρωπαική έκδοση της συσκευής, με σαφή πλεονεκτήματα. Ένα από τα κυριότερα είναι η παρουσία των υπηρεσιών και των εφαρμογών της Google, κάτι που δεν ισχύει στις κινεζικές συσκευές εξαιτίας της σχετικής απαγόρευσης που ισχύει.

Αναμενόμενα η απόφαση της Xiaomi έχει δημιουργήσει αντιδράσεις κάτι που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί μέσα από τα forums της εταιρείας. Πάντως σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η αλλαγή της rom εξακολουθεί να παραμένει ως επιλογή σε όσα μοντέλα έχουν ξεκλείδωτο bootloader.