Μέχρι την Παρασκευή θα είναι ενεργή η προσφορά της Microsoft προς όλους τους κατόχους συστημάτων με νόμιμη άδεια Windows 7 και Windows 8, προκειμένου να αναβαθμιστούν δωρεάν στα Windows 10. Όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία, με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημερομηνία κυκλοφορίας της τελευταίας έκδοσης των Windows, η προσφορά δωρεάν αναβάθμισης λήγει και από την επόμενη ημέρα, όσοι ενδιαφέρονται να αναβαθμιστούν θα πρέπει να αγοράσουν μια νέα άδεια με κόστος περίπου $120.

Σύμφωνα με τη Microsoft, ήδη περισσότεροι από 350 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν κάποια συσκευή που διαθέτει την τελευταία έκδοση των Windows 10, είτε αυτή είναι ένας φορητός ή επιτραπέζιος υπολογιστής είτε κάποιο smartphone ή Xbox One. Όσοι δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην αναβάθμιση, μπορούν να την ενεργοποιήσουν μέσω του Windows Update, με τη διαδικασία να ξεκινά άμεσα και να διαρκεί περίπου μία ώρα ανάλογα με τις επιδόσεις του υπολογιστή.

Στις 2 Αυγούστου, είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία της επετειακής αναβάθμισης των Windows 10 με την ονομασία Anniversary Update, η οποία φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά στο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα. Ξεχωρίζει η εγγενής υποστήριξη χρήσης ψηφιακού stylus για όσα συστήματα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αυτή, με προγράμματα όπως το Sticky Note και το Screen Sketch να ενθαρρύνουν πλέον τη χρήση του. Ακόμα η ψηφιακή βοηθός Cortana γίνεται πιο έξυπνη όπως επίσης και ο Edge brower που αποκτά υποστήριξη extensions, καλύπτοντας σημαντικά την απόσταση που τον χωρίζει από άλλους δημοφιλείς browsers της αγοράς.