Έχοντας αποτύχει να κεντρίσει το ενδιαφέρον της gaming κοινότητας μετά την τεράστια επιτυχία του Wii, η Nintendo προχωρά αυτή την εβδομάδα στον τερματισμό της παραγωγής του Wii U.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Nintendo έχει ήδη λάβει τις τελευταίες παραγγελίες για την κονσόλα, τέσσερα μόλις χρόνια μετά την εμφάνιση του Wii U στην αγορά. Οι αριθμοί δείχνουν όλη την ιστορία αφού οι 13.5 εκατομμύρια πωλήσεις της κονσόλας την κατατάσσουν ως μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της Nintendo τα τελευταία χρόνια. Συγκριτικά το GameCube είχε φτάσει τις 21 εκ. πωλήσεις, το Nintendo 64 τα 32 εκ. ενώ όπως όλοι θυμόμαστε, το Wii είχε σπάσει ταμεία πουλώντας τον εκπληκτικό αριθμό των 101 εκατομμυρίων κονσολών.

Βεβαίως η Nintendo ήδη έχει παρουσιάσει το διάδοχο του Wii U που δεν είναι άλλο από το Switch, τη νέα υβριδική πρόταση της εταιρείας στο χώρο των παιχιδοκονσολών, περισσότερες πληροφορίες που αναμένεται να μάθουμε στις 12 Ιανουαρίου. Όμως το 2016 δεν έχει τελειώσει για τη Nintendo αφού αυτό το μήνα περιμένουμε και την κυκλοφορία της μίνι έκδοσης του NES, της θρυλικής κονσόλας της εταιρείας.