Η Samsung μέχρι σήμερα αποτελούσε μία από τις λίγες εταιρείες στο χώρο όπου κατασκεύαζαν επεξεργαστές με δικούς της επεξεργαστές, κάτι που όμως θα αλλάξει στο μέλλον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής εταιρείας, στις 31 Δεκεμβρίου, η Samsung θα τερματίσει τη λειτουργία του σχετικού τμήματος που διατηρεί στο Τexas των ΗΠΑ και το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη των δικών της πυρήνων. Η απόφαση αυτή συνοδεύεται από την απόλυση 300 ατόμων ενώ η Samsung ήδη δηλώνει ότι έχει επιλέξει την ARM και τους δικούς της πυρήνες οι οποίοι προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις.

Αν πιστέψουμε τις φήμες, η Samsung θέλει να χρησιμοποιήσει του A7x-series πυρήνες που βασίζονται στο σετ εντολών ARM v8 για τα επερχόμενα smartphone της. Πάντως για του χρόνου, η Samsung ήδη γνωρίζουμε ότι θα στηριχτεί στο Exynos 990 SoC που ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του. Το Galaxy S11 το οποίο περιμένουμε μέσα στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, θα στηρίζεται πιθανότατα στο Exynos 9830 το οποίο θα ενσωματώνει τέσσερις πυρήνες Cortex-A77.