Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, το Netflix, η δημοφιλέστερη video streaming υπηρεσία με παρουσία σε εκατοντάδες χώρες συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι τερματίζει την υποστήριξη της τεχνολογίας AirPlay από τις iOS εφαρμογές του.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι χρήστες iPhone και iPad δε θα μπορούν πλέον να δώσουν εντολή από τη συσκευή τους να μεταδώσει περιεχόμενο του Netflix απευθείας στην τηλεόραση, χρησιμοποιώντας το Apple TV. Μία ανακοίνωση η οποία ήρθε έπειτα από 2 μήνες, όταν το Netflix έδινε στην κυκλοφορία το Smart Downloads στο iOS.

Ο λόγος σύμφωνα με το Netflix είναι οι τεχνικοί περιορισμοί που υπάρχουν πλέον στο πρότυπο του AirPlay το οποίο κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή του και σε τρίτες συσκευές όπως είναι οι κορυφαίες τηλεοράσεις των LG, Sony και Samsung. Σύμφωνα με το Netflix είναι αδύνατο να εντοπίσει τη συσκευή τηλεόρασης στην οποία ο χρήστης μεταδίδει το περιεχόμενο του, κάνοντας αδύνατους μια σειρά από ελέγχους, πολλοί από τους οποίους έχουν σχέση και με την ποιότητα του βίντεο.

Έτσι το Netflix επέλεξε να ακυρώσει γενικά την υποστήριξη AirPlay από τις εφαρμογές του, ενώ προτείνει στους χρήστες του να χρησιμοποιούν τις εγγενείς εφαρμογές που υπάρχουν για κάθε πλατφόρμα τηλεόρασης και φυσικά για το Apple TV. H Apple έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής να προχωρήσει σε κάποιο σχετικό σχόλιο.