Μετά από αρκετή φημολογία, η Apple ξεκαθαρίζει ότι πλέον η κατασκευή οθονών αποτελεί παρελθόν για την εταιρεία, προχωρώντας σε συνεργασίες με άλλες εταιρείες προκειμένου να δώσει στους χρήστες της τη δυνατότητα να αποκτήσουν εξαιρετικές οθόνες για τα MacBook Pro, Mac Pro και mac mini της εταιρείας.

Η δήλωση της Apple έγινε στην ιστοσελίδα TheVerge, και σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής που η εταιρεία κατασκεύαζε εντυπωσιακές οθόνες με εξαιρετικό σχεδιασμό. Το περασμένο καλοκαίρι η Apple ανακοίνωσε το τέλος διαθεσιμότητας της μοναδικής της οθόνης που είχε μέχρι τότε στην αγορά, με θύρα Thunderbolt. Για καιρό, η κυκλοφορία του τελευταίου iMac με οθόνη ανάλυσης 5K είχε δώσει τη σειρά της σε ένα νέο κύμα φημολογιών σχετικά με μια νέα ανεξάρτητη οθόνη από την Apple, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Μάλιστα στην παρουσίαση των νέων MacBook Pro που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, η Apple προχώρησε στην αναφορά δύο νέων οθονών από την LG, την UltraFine 4K και UltraFine 5K με κορυφαίες αναλύσεις αλλά και απρόσκοπτη σύνδεση με τα νέα MacBook Pro μέσω της θύρας ThunderBolt 3 που διαθέτουν. Κάτι τέτοιο κάνει εφικτή τη φόρτιση του φορητού υπολογιστή όσο βρίσκεται συνδεδεμένος σε εξωτερική οθόνη ενώ ο χρήστης μπορεί μέσα από το πληκτρολόγιο του MacBook να αλλάξει ρυθμίσεις όπως ο ήχος των ηχείων καθώς και τη φωτεινότητα της οθόνης.