Αν επισκεφθείτε το διαδικτυακό κατάστημα της Apple και είστε αρκετά παρατηρητικοί, θα εντοπίσετε μια πολύ σημαντική απώλεια στα διαθέσιμα προιόντα, αυτά των iPod Shuffle και iPod nano.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Apple, τα δύο κλασσικά μοντέλα, πλέον ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην αγορά και αποσύρονται, αφήνοντας πίσω τους μια εντυπωσιακή πορεία, ειδικά για το iPod nano. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «σήμερα απλοποιούμε τη σειρά iPod με δύο μοντέλα iPod touch τα οποία πλέον διαθέτουν διπλάσια χωρητικότητα και με τιμή μόλις $199. Παράλληλα τερματίζουμε τη διάθεση του iPod shuffle και του iPod nano».

Διάβασε επίσης: Δες το νέο διαφημιστικό της Apple, The Rock x Siri με πρωταγωνιστή τον Dwayne Johnson

Η κίνηση αυτή της Apple έρχεται περίπου τρία χρόνια μετά το τέλος εποχής του iPod classic, με τον CEO της εταιρείας, τον Tim Cook, να αναφέρει ότι τα εξαρτήματα για το δημοφιλές μοντέλο ήταν αρκετά δύσκολο να βρεθούν, με τις πωλήσεις να έχουν πέσει σημαντικά. Ο λόγος βέβαια δεν είναι άλλος από την έλευση των smartphones και την αντικατάσταση αρκετών gadget μεταξύ των οποίων και τα media players, αφού προσφέρουν παρόμοιες και καλύτερες δυνατότητες.