Τα ραδιόφωνα με ρολόι και τα ραδιόφωνα με ξυπνητήρι αποτελούν απαραίτητο αξεσουάρ σε πολλές κουζίνες και κρεβατοκάμαρες. Συνήθως, όμως, αυτές οι συσκευές έχουν μόνο αναλογικό δέκτη VHF. Αν θέλετε καλύτερης ποιότητας ήχο χωρίς θορύβους, θα πρέπει να προτιμήσετε ένα ψηφιακό ραδιόφωνο με ρολόι το οποίο είναι σε θέση να λαμβάνει σήματα DAB και DAB+.

Με το DigitRadio 50 η TechniSat παρουσίασε ένα ψηφιακό ραδιόφωνο-ρολόι μικρών διαστάσεων με ρολόι, ξυπνητήρι, χρονοδιακόπτη ύπνου, εργονομικά στοιχεία χειρισμού και ρυθμιζόμενη φωτεινότητα. Η συσκευή, η οποία ζυγίζει 400 g και έχει διαστάσεις 17,2 x 9,5 x 8,1 cm, υποστηρίζει το πρότυπο ψηφιακού ραδιοφώνου DAB+ που εισήχθη τον Αύγουστο του 2011.

Το πρότυπο DAB+ με δυνατότητα σταθερής και κινητής λήψης προσφέρει μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων και ξεχωρίζει για την ποιότητα του ψηφιακού σήματος χωρίς θόρυβο. Τέλος στη βαρετή αναζήτηση και τη ρύθμιση των σταθμών. Η συσκευή υποστηρίζει, επίσης, πρόσθετες πρακτικές ψηφιακές υπηρεσίες, όπως π.χ. πληροφορίες προγράμματος, προσφορές περιεχομένων ήχου και εικόνας ή πληροφορίες κυκλοφορίας. Το δίκτυο ψηφιακού ραδιοφώνου επεκτείνεται συνεχώς και μέχρι το 2015 αναμένεται να καλύψει ολόκληρη την έκταση της Γερμανίας.

Το TechniSat Digit Radio 50 είναι άμεσα διαθέσιμο στα καταστήματα.