Στην εποχή της τηλεκπαίδευσης, κάθε μαθητής χρειάζεται τη δική του συσκευή για να παρακολουθεί μαθήματα. Αυτή μπορεί να είναι ένα desktop, ένα laptop ή ένα tablet. Και τα τρία μπορείς να τα αποκτήσεις οικονομικότερα αν εντάσσεσαι κι εσύ στο πρόγραμμα Ψηφιακής Μέριμνας. Το ερώτημα, όμως, είναι ποιο από τα τρία να επιλέξεις. Αν ψάχνεις συσκευή για μικρά παιδιά, τότε πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα tablet.

Γιατί το tablet ταιριάζει σε μικρούς μαθητές

Από πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά σήμερα είναι εξοικειωμένα με smartphone και tablet. Άρα, η χρήση ενός tablet για τις ανάγκες του σχολείου θα είναι μία γνώριμη εμπειρία στην οποία θα προσαρμοστούν αμέσως. Η μετάβαση σε ένα PC, σταθερό ή φορητό, δεν θα είναι το ίδιο εύκολη.

Ψηφιακή Μέριμνα Tablets for Students 01

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για να επιλέξετε ένα tablet είναι το κόστος. Μία συσκευή tablet διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένα παιδί και είναι συνήθως πιο οικονομική από ένα laptop ή desktop. Αυτό έχει το επιπλέον πλεονέκτημα του μικρότερου άγχους για τους γονείς, σε περίπτωση που χαλάσει η συσκευή. Η απροσεξία των παιδιών μπορεί να φέρει την «καταστροφή», όποια συσκευή κι αν έχουν τα παιδιά. Η οικονομική ζημιά από ένα χαλασμένο tablet, όμως, είναι πολύ μικρότερη από την αντίστοιχη ενός χαλασμένου υπολογιστή.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε

Όλες οι μεγάλες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης, όπως το Webex, έχουν εφαρμογές για φορητές συσκευές. Είτε Android tablet επιλέξετε, είτε iPad, τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Όλα τα tablet διαθέτουν κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο, οπότε τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο μάθημα.

Ψηφιακή Μέριμνα Tablets for Students 02

Στην περίπτωση των iPad, όποιο μοντέλο και να επιλέξετε, από το iPad Mini μέχρι το iPad Pro 12,9″, θα έχετε μία πολύ ομαλή εμπειρία χρήσης. Στην κατηγορία των Android tablet θα προτείναμε να επιλέξετε ένα μοντέλο με οθόνη τουλάχιστον 8 ιντσών. Για την καλύτερη δυνατή απόδοση, φροντίστε το Android tablet που θα επιλέξετε να εξοπλίζεται με 2GB RAM, οκταπύρηνο επεξεργαστή και 16GB χωρητικότητας.

Μετά τα specs

Αφού καταλήξετε στο tablet που καλύπτει τις απαιτήσεις των παιδιών, πρέπει να φροντίσετε για τη σωστή του χρήση. Σε αυτό βοηθά το λειτουργικό της συσκευής. Τόσο το Android όσο και το iPadOS προσφέρουν λειτουργία γονικού ελέγχου, έτσι ώστε να μπορείτε να θέτετε περιορισμούς στη χρήση της συσκευής και να έχετε αναλυτική εικόνα της δραστηριότητας των παιδιών. Σε πολλά Android tablet υπάρχει ειδική, παιδική ενότητα, η οποία εμπλουτίζεται με εκπαιδευτικά apps και δίνει πρόσβαση μόνο σε εφαρμογές που εσείς θα ορίσετε. Έτσι, βελτιώνεται ακόμα περισσότερο η ασφάλεια των παιδιών κατά τη χρήση του tablet.

Ψηφιακή Μέριμνα Tablets for Students 03

Απαραίτητα αξεσουάρ

Το tablet των μικρών μαθητών καλό είναι να συνοδεύεται και από μερικά χρήσιμα αξεσουάρ. Το κυριότερο από αυτά είναι η θήκη προστασίας. Μην ξεχάσετε,ακόμα, και ένα ζευγάρι ακουστικά. Παρακολουθώντας το μάθημα μέσω ακουστικών, τα παιδιά θα ενοχλούνται λιγότερο από εξωτερικούς θορύβους και θα μπορούν να προσέχουν πιο εύκολα. Για μία πιο πλήρη εκπαιδευτική εμπειρία μπορείτε να επιλέξετε ένα tablet το οποίο συνοδεύεται από πενάκι. Αυτό θα επιτρέψει στα παιδιά να χρησιμοποιούν το tablet τους σαν τετράδιο! Κι αν θέλουν να γράφουν και σε κανονικό πληκτρολόγιο, τότε επιλέξτε ένα tablet το οποίο να μπορεί να συνδυαστεί με θήκη-πληκτρολόγιο, όπως το Apple Smart Keyboard για τα iPad.

Ακολουθώντας όλες τις παραπάνω προτάσεις μπορείτε να επιλέξετε το ιδανικό tablet για τους μικρούς μαθητές και να εκμεταλλευθείτε στο έπακρο την επιδότηση του προγράμματος Ψηφιακής Μέριμνας.