Τα Windows 10 έχουν παρουσία σε πολλές και διαφορετικές συσκευές, μεταξύ των οποίων και αρκετές που δεν έχουν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο. Για αυτά τα συστήματα, η Microsoft έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη μια νέας έκδοσης των Windows 10 Lean Edition τα οποία θα απευθύνονται σε όσους έχουν κάποιον υπολογιστή με 16GB αποθηκευτικό χώρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα έκδοση μετά την εγκατάσταση καταλαμβάνει έως και 2GB λιγότερο αποθηκευτικό χώρο στο δίσκο ενός συστήματος, κάτι αρκετά χρήσιμο για όλα αυτά τα φθηνά συστήματα που δε διακρίνονται στο συγκεκριμένο τομέα. Για να το καταφέρει αυτό η Microsoft έχει προχωρήσει σε κόψιμο αρκετών εφαρμογών που δεν χρειάζονται οι χρήστες τέτοιων συστημάτων όπως ο Internet Explorer και το Regedit.

Μέχρι την επίσημη κυκλοφορία της νέας έκδοσης κάπου μέσα στο Φθινόπωρο, η Microsoft θα έχει προχωρήσει σε ακόμα περισσότερες αλλαγές με σκοπό τα Windows 10 Lean Edition να καταλαμβάνουν όσο το δυνατό λιγότερο χώρο, επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να προχωρά χωρίς εμπόδια στις απαραίτητες αναβαθμίσεις του λειτουργικού.