Μπορεί να πήρε 3.5 χρόνια όμως είναι γεγονός, τα Windows 10 ξεπερνούν σε δημοφιλία τα Windows 7, τη μέχρι πρότινος πιο αγαπημένη έκδοση των Windows.

Αυτό αναφέρει τελευταία αξιόπιστη έρευνα της Net Market Share, η οποία δίνει πλέον ποσοστό στα Windows 10, 39,22% έναντι 36,90% των Windows 7. Όπως είναι φανερό, το ποσοστό των Windows 7 είναι ακόμα πολύ υψηλό για ένα λειτουργικό σύστημα που βρίσκεται περίπου 10 χρόνια στην αγορά.

Μάλιστα θεωρείται δεδομένο ότι πολλά από τους υπολογιστές που διαθέτουν Windows 7 ανήκουν σε εταιρείες που για διαφόρους λόγους δεν έχουν προχωρήσει ακόμα σε αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση των Windows.

Αυτό θέτει σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, ειδικά όταν έχουμε μπει στον τελευταίο χρόνο όπου η Microsoft θα κυκλοφορεί patch ασφαλείας για σχετικά προβλήματα, με την εταιρεία να θέλει μέσα στο 2019 να στείλει το μήνυμα στις εταιρείες να αφήσουν πίσω τους τα Windows 7.

Στην ίδια έρευνα, το macOS της Apple διαθέτει μερίδιο 9,61% ενώ το Linux συνεχίζει να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις στους επιτραπέζιους υπολογιστές με μερίδιο μόλις 2.09%