Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν από τη Microsoft το καλοκαίρι του 2015 και αποτελούν χωρίς αμφιβολία τη δημοφιλέστερη έκδοση του γνωστού λειτουργικού συστήματος, ξεπερνώντας σε δημοφιλία στις αρχές του χρόνου ακόμα και τα Windows 7.

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Microsoft γνωστοποίησε ότι πλέον τα Windows 10 έχουν παρουσία σε 900 εκατομμύρια συσκευές, συμπεριλαμβανομένου όχι μόνο φορητών και επιτραπέζιων υπολογιστών αλλά και των HoLolens αλλά και όλων των Xbox One που βασίζονται στο ίδιο λειτουργικό.

Ο ρυθμός υιοθέτησης των Windows 10 από τους χρήστες έχει αυξηθεί τους τελευταίους 12 μήνες, έχοντας παρουσιάσει μάλιστα τις καλύτερες επιδόσεις από την αρχή της κυκλοφορίας τους.

Διάβασε επίσης: Η Samsung δίνει οδηγίες για τη σωστή χρήση του Galaxy Fold.

Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι ο επικείμενος τερματισμός της υποστήριξης των Windows 7 από τη Microsoft τον Ιανουάριο του 2020, με τους χρήστες να «αναγκάζονται» πλέον να περάσουν σε ένα πολύ πιο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα. Έτσι αν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός, θεωρείται σίγουρο ότι η Microsoft θα «πανηγυρίσει» την παρουσία των Windows 10 σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές μέσα στους πρώτους μήνες του 2020, 5 χρόνια μετά την πρώτη τους κυκλοφορία.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι αρχικά η εταιρεία είχε βάλει στόχο να «πιάσει» τον αριθμό αυτό σε διάστημα 3 ετών, όμως η απόσυρση των Windows Phone, ανέτρεψε τα σχέδιά της.