Είναι γνωστό ότι τα smartphones εκπέμπουν ακτινοβολία όμως πάντα σε επιτρεπτά όρια. Ποια όμως είναι αυτά με τη μεγαλύτερη ακτινοβολία;

Το υπεύθυνο γερμανικό γραφείο για την προστασία από την ακτινοβολία, προχώρησε στη δημοσιοποίηση λίστας η οποία περιλαμβάνει τα smartphones που εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Mi A1 της Xiaomi με 1.75 watt/kilogram, ενώ ακολουθεί το OnePlus 5T με 1.68. Στην τρίτη θέση βρίσκεται και πάλι η Xiaomi, αυτή τη φορά με το Mi Max 3 ενώ η τέταρτη θέση είναι και πάλι της OnePlus με 1.55.

Γενικά στη λίστα βρίσκουμε αρκετές φορές την OnePlus και τη Xiaomi, χωρίς να λείπει όμως και η Apple με το iPhone 7 με σκορ 1.38, ενώ λίγο μικρότερο είναι το σκορ του iPhone 8 με 1.32. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι δε συναντάμε κανένα μοντέλο της Samsung τουλάχιστον στις πρώτες 15 θέσεις, ενώ Sony, HTC και Google έχουν από μία παρουσία.

Σύμφωνα με τον Γερμανικό οργανισμό, στη δοκιμή πήραν μέρος μοντέλα από Samsung, Blackberry, Huawei, ZTE, Sony, Xiaomi, Apple, HTC και LG.