Στη φετινή E3 αυτό το καλοκαίρι, η Microsoft αποκάλυψε ότι η σειρά παιχνιδοκονσολών της, Xbox One, θα αποκτούσε “προς τα πίσω συμβατότητα” με το αρχικό Xbox, έχοντας τη δυνατότητα να αναπαράγει μερικά από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της πρώτης κονσόλας της Microsoft.

Όπως όλα δείχνουν, η δυνατότητα αυτή θα είναι σύντομα διαθέσιμη στους κατόχους κονσόλας Xbox One αφού η ενότητα Games On Demand του Xbox ήδη περιλαμβάνει κάποια από τα κλασσικά παιχνίδια του πρώτου Xbox όπως τα Star Wars: Knights of the Old Republic, Neowave: The King of Fighters, Prince of Persia, Red Faction 2, BloodRayne 2, και Dead to Rights. Αν και για την ώρα υπάρχει δυνατότητα αγοράς μιας ψηφιακής έκδοσης του κάθε παιχνιδιού, εντούτοις δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή τους στην πολύ πιο σύγχρονη κονσόλα αφού η Microsoft δεν έχει όπως φαίνεται ενεργοποιήσει ακόμα πλήρως τη σχετική δυνατότητα.

Διάβασε επίσης: Διαθέσιμη η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση για τα Windows Fall Creators Update

Το κόστος των παιχνιδιών ξεκινά από τα $9,99 και ανεβαίνει ανάλογα με τον τίτλο ενώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, όσοι έχουν στην κατοχή τους παιχνίδια σε φυσική μορφή που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα “backward compatibility”, θα μπορούν και αυτοί να παίξουν και πάλι το αγαπημένο τους παιχνίδι, αρκετά χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία. Αν και δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα διατεθεί η δυνατότητα στο κοινό, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, αυτό θα γίνιε πολύ σύντομα.