Όταν η Nintendo κυκλοφόρησε το NES Classic Mini, συνάντησε τεράστια επιτυχία αφού η επανυκλοφορία της κλασσικής της παιχνιδοκονσόλας σε τιμή έκπληξη, έκανε κλικ στους φίλους της εταιρείας όχι μόνο εξαιτίας της καλής τιμής αλλά και για τους προεγκατεστημένους τίτλους όπως το Super Mario Bros και το Donkey Kong.

Η απόφαση της Nintendo να διακόψει την κυκλοφορία του NES Mini σημείωσε μεγάλες αντιδράσεις, με την Ιαπωνική εταιρεία να ανκοινώνει μετά από λίγους μήνες τα σχέδια επανακυκλοφορίας της αυτό το καλοκαίρι. Πλέον γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία η οποία δεν είναι άλη από τις 29 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η Nintendo μέσα από το λογαριασμό της στο Twitter.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν έχει στα σχέδιά της να συνεχίσει την επ’ αόριστο κυκλοφορία όχι μόνο του NES Classic αλλά και του SNES Classic, με τα αποθέμετα να εξαντλούνται μέχρι το τέλος του 2018 για πάντα. Καμία αλλαγή δεν θα υπάρχει στην ίδια την κονσόλα αλλά και στα 30 προεγκατεστημένα παιχνίδια με τα οποία αυτή έρχεται, τα οποία ειναι ίδια με την αρχική κυκλοφορία.