Το Mavic Pro της DJI είναι το drone με τις περισσότερες πωλήσεις και όλοι περίμεναν με ανυπομονησία το διάδοχό του. Με άλλα λόγια το DJI Mavic 2 Pro.

Αυτός τελικά ανακοινώθηκε χθες από την κινεζική εταιρεία και δεν είναι ένα αλλά δύο, το Mavic 2 Zoom και το Mavic 2 Pro. Η DJI προχώρησε σε σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με την πρώτη γενιά, βελτιώνοντας το Mavic Pro στα περισσότερα σημεία και αφήνοντας ίδιες τις εξαιρετικά μικρές διαστάσεις και την αναδιπλούμενη λειτουργία, κάτι που επιτρέπει και στα δύο νέα Mavic να μεταφέρονται εξαιρετικά εύκολα, μέσα σε μια τσάντα.

Το Mavic 2 Pro είναι το κορυφαίο από τα δύο μοντέλα εξαιτίας της κάμερας που ενσωματώνει και η οποία είναι κατασκευής Hasselblad την οποία είχε εξαγορασει η DJI το 2017. Με αιαθητήρα μεγέθους 1 ίντσας, ανάλυση 20MP και υποστήριξη 10bit HDR, το Mavic 2 Pro χαρίζει τα καλύτερα χρώματα που έχουμε δει ποτέ σε βίντεο από Drone. Σε αντιδιαστολή, το Mavic 2 Zoom έχει κάμερα 12MP αλλά και τη δυνατότητα για 2x οπτικό zoom το οποίο κάνει τη διαφορά.

Και τα δύο drones υποστηρίζουν αυτοματοποιημένες hyperlapse λήψεις αλλά και τις γνωστές Quickshot λήψεις που έχουμε δει και στο Mavic Air, δίνοντας την ευκαιρία στον κάτοχό τους να δημιουργήσει εντυπωσιακά πλάνα πολυ εύκολα και χωρίς κάποιο πρόσθετο εξοπλισμό. Τα Mavic 2 Pro και Mavic 2 Zoom αναμένονται τον επόμενο μήνα στην αγορά με τιμή €1449 και €1249 αντίστοιχα.