Eίναι ίσως το πιο «καυτό» gadget που κυκλοφορεί στην αγορά, καθώς εκατομμύρια μοντέλα έχουν πωληθεί τα τελευταία χρόνια και το εύρος της ηλικίας που το προτιμούν είναι από 5 έως…70 ετών. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως και τα δεκάδες αξεσουάρ, τα οποία τα συνοδεύουν, «απογειώνοντας» τις δυνατότητές του!

Οι ανάγκες που ήρθαν να καλύψουν τα tablet είναι ευρύτατες όσο και απλές: από το απλό σερφάρισμα στο internet στο σπίτι έως και μία επαγγελματική παρουσίαση μπροστά σε «δύσκολο» κοινό. Από τα παιδικά παιχνίδια προσχολικής ηλικίας για το παιδί σου έως την διεκπεραίωση περίπλοκης επιστημονικής δουλειάς μέσα στον διεθνή διαστημικό σταθμό! Δεν είναι λοιπόν να απορείς που ο ικανότητες και η ευελιξία τους τα έχουν κάνει εξαιρετικά αγαπητά σε τόσο κόσμο, που πλέον όμως ψάχνει το «κάτι παραπάνω», δηλαδή εκείνο το αξεσουάρ που θα τα κάνει ακόμη πιο εύχρηστα και χρήσιμα.

Ας δούμε μερικά από τα δημοφιλέστερα που επιλέξαμε να μοιραστούμε μαζί σας:

  • Προστατευτική θήκη: κατά τη γνώμη μου είναι το πιο βασικό αξεσουάρ. Το tablet του έχει μια πολύ ωραία, υψηλής ευκρίνειας οθόνη και γι αυτό πρέπει να την προστατέψεις από γρατζουνιές, ακόμη και μέσα στην τσάντα σου. Οι θήκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο δίνουν επιπλέον μια έξτρα προστασία σε περίπτωση απροσεξίας, π.χ. αν το ακουμπήσεις άτσαλα σε ένα γραφείο ή ακόμη κι αν σου πέσει από χαμηλό ύψος (καλύτερα να το αποφύγεις βέβαια…). θα σε εντυπωσιάσουν με την τεράστια ποικιλία σε χρώματα και σχέδια. Θα επιλέξεις την κατάλληλη για το μέγεθος της οθόνης σου και πλέον θα μπορείς να το μετακινείς άφοβα όπου και να πας. Το κόστος μιας τέτοιας θήκης ξεκινάει από πολύ χαμηλά, κάτω από 10 €.

Μια μαλακή προστατευτική θήκη είναι το πιο χρήσιμο αξεσουάρ για όποιον …αγαπάει το tablet του!

  • Μεμβράνη προστασίας: είναι ένα προστατευτικό αποκλειστικά για την οθόνη. Τοποθετείται εύκολα (σαν αυτοκόλλητο) πάνω στην οθόνη και το προστατεύει από γρατζουνιές, σκόνη, βρωμιές κλπ. Χρήσιμη και φθηνή.
  • Πληκτρολόγια: ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ειδικά για τους επαγγελματίες. Μπορεί να συνδεθεί με καλώδιο ή ασύρματα και να δουλέψεις κανονικά, γράφοντας για παράδειγμα ένα κείμενο για τη δουλειά σου. Θα τα βρεις από την τιμή των 20 € περίπου. Βέβαια, για να μπορέσεις να στηρίξεις σωστά το tablet σου και να θυμίσει …laptop, θα πρέπει να αποκτήσεις και…
  • μια βάση για tablet: προσωπικά, το αγαπημένο μου αξεσουάρ. Είναι στιλάτη, και δίνει άλλη αίσθηση στην όλη εμφάνιση του έτσι κι αλλιώς, φουτουριστικού gadget σου! Βεβαίως, έχει και μεγάλη χρηστική αξία, καθώς όπως ήδη είπαμε, μπορείς να δουλέψεις πιο άνετα αφού δεν χρειάζεται να το κρατάς συνέχεια στα χέρια ενώ  μπορείς να αξιοποιήσεις και τις δυνατότητες ενός έξτρα πληκτρολογίου. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 15 € περίπου.

H βάση των tablet σε βοηθάει να σερφάρεις αλλά και να δουλέψεις μαζί του πιο εύκολα και γρήγορα.

  • Φορτιστές αυτοκινήτου: για κάποιον που το έχει όλη μέρα μαζί του, χρήσιμος είναι και ένας φορτιστής αυτοκινήτου  για να μην μείνεις ποτέ από ρεύμα!
  • Πενάκι/γραφίδα: αν θέλεις να μην αφήνεις δαχτυλιές στο tablet σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πενάκι(δαπανώντας από10 έως 20 €. Επίσης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις κάποιες λεπτοδουλειές π.χ. σε προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα που χρησιμοποιούν επαγγελματίες όπως είναι οι γραφίστες.