Ta smartphones παρέχουν στη σημερινή εποχή περισσότερες υπηρεσίες από ποτέ άλλοτε και έχουν γίνει πλέον απαραίτητα σε όλους μας. Ο εξοπλισμός τους δε με τα κατάλληλα αξεσουάρ, μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές τους.  

Εκατοντάδες εταιρείες ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με την κατασκευή ποιοτικών αξεσουάρ για τα αποκαλούμενα και «έξυπνα τηλέφωνα». Η κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων των αξεσουάρ αυτών, οδήγησε στη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων προϊόντων, τα οποία προσφέρουν στα αγαπημένα μας Gadget όχι μόνο τη προστασία που αξίζουν μα και, ανάλογα το αξεσουάρ, επιπλέον δυνατότητες.
Επιλέξαμε τα καλύτερα από αυτά και στα παρουσιάζουμε ανά κατηγορία:

    + Θήκες /μεμβράνες

Κανείς δεν θέλει να δει την οθόνη του κινητού του χαραγμένη. Η λύση βρίσκεται στην τοποθέτηση μιας διάφανης μεμβράνης, η οποία εφαρμόζει τέλεια και μας προστατεύει με το καλύτερο τρόπο. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, και στις περισσότερες περιπτώσεις, μετά από μια σωστή εφαρμογή της, είναι σχεδόν αόρατες.

Μια ακόμα λύση που προσφέρει ασφάλεια είναι οι θήκες. Αυτές προστατεύουν τη συσκευή σου από πτώσεις και τυχόν αβλεψίες. Θήκες και μεμβράνες υπάρχουν για όλα τα smartphone, με κάποιες να ταιριάζουν ή να μπορούν να προσαρμοστούν στα περισσότερα μοντέλα και άλλες να είναι ειδικά σχεδιασμένες για τις συσκευές συγκεκριμένων εταιρειών.

    + Ακουστικά (ενσύρματα ή Bluetooth)

Τα ακουστικά με ενσωματωμένο μικρόφωνο (hands free), είναι ίσως τα πιο πρακτικά αξεσουάρ για ένα κινητό. Μιλάς άνετα, χωρίς να χρειάζεται να σταματάς αυτό που κάνεις τη δεδομένη στιγμή. Απαραίτητα όταν οδηγείς, καθώς η απάντηση με τον «κλασικό» τρόπο, σου αποσπά την προσοχή ενώ επισύρει και τσουχτερό πρόστιμο από την Τροχαία.

Στην ίδια κατηγορία αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανήκουν τα ακουστικά Bluetooth. Λειτουργούν ασύρματα και πολλοί είναι αυτοί που τα προτιμούν αντί των ενσύρματων μοντέλων, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και έχουν πιο μοντέρνα σχεδίαση.

Τα Bluetooth ακουστικά είναι μία έξυπνη και ασφαλής λύση για να μιλάς στο κινητό σου όταν οδηγείς.

Δες προηγούμενο άρθρο μας για τα ακουστικά, ώστε να διαπιστώσεις τα πλεονεκτήματα ή και μειονεκτήματα κάθε λύσης.
[justified_image_grid exclude=1476,1484,1485,1490,1487]

    + Κάρτες μνήμης

Οι κάρτες MicroSD αποτελούν μία μίνι έκδοση των SD, οι οποίες βασίζονται στο πρότυπο αποθήκευσης Flash. Η επιλογή μιας μεγαλύτερης μνήμης, σου επιτρέπει να κατεβάζεις περισσότερες εφαρμογές και να έχεις επιπλέον χώρο για φωτογραφίες, τραγούδια κτλ. Η χωρητικότητά τους ποικίλει (από 16GB έως 32GB, ενώ υπάρχουν και μοντέλα κινητών που υποστηρίζουν έως και 128GB).

    + Bluetooth ηχεία

Ειδικά για τα σύγχρονα Smartphones, στα οποία μπορείς άνετα να ακούσεις μουσική και να δεις video, η απόκτηση ηχείων κρίνεται ως μια ενδεδειγμένη αγορά. Θα τα βρεις ιδιαίτερα χρήσιμα στο ταξίδι αλλά και στο γραφείο. Λειτουργούν ασύρματα, αξιοποιώντας τη τεχνολογία Bluetooth. Ενεργοποιώντας την αντίστοιχη λειτουργία στο κινητό σου, η συσκευή σου ανιχνεύει τα ηχεία και συνδέεται μαζί τους. Διαθέτουν δική τους μπαταρία και μπορούν να λειτουργήσουν για διάστημα 3 έως 6 ωρών, ανάλογα με το μοντέλο. Τα περισσότερα μπορούν να φορτιστούν απευθείας από έναν υπολογιστή με σύνδεση USB.

    + Sim adaptor

Με τη βοήθεια των SIM adaptors μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις micro SIM και nano SIM που έχεις σε άλλες συσκευές (π.χ. tablet 3 G), σε ένα «κανονικό» κινητό. Τις τοποθετείς εύκολα μέσα στον αντάπτορα και τις βάζεις στο τηλέφωνό σου.

    + Car Kit & βάσεις αυτοκινήτου

Για να μην ψάχνεις το κινητό σου την ώρα που οδηγείς. Πέρα από το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι αρκετά επικίνδυνο, είναι σαφώς προτιμότερο να έχεις «τακτοποιημένη» τη συσκευή σου πάνω σε μία ειδική βάση. Έτσι δεν θα υπάρχει περίπτωση να πάθει ζημιά από ένα απότομο πέσιμο ενώ παράλληλα μπορείς και να το φορτίζεις.

[justified_image_grid exclude=1476,1479,1480,1481,1482]

Από την άλλη πλευρά, τα car kit αποτελούν μια πιο  ολοκληρωμένη πρόταση για τους οδηγούς αυτοκινήτων. Μπορείς να απαντάς σε ανοιχτή ακρόαση τα τηλεφωνήματά σου, ακούγοντας τον άνθρωπο που σε καλεί από τα ηχεία του οχήματός σου. Μπορείς επιπλέον να τους αξιοποιήσεις ως σταθμούς πολυμέσων, επιλέγοντας να ακούς τραγούδια που έχεις αποθηκευμένα στο κινητό σου ή να λάβεις οδηγίες από το GPS.

Ο φορτιστής αυτοκινήτου αποτρέπει την πιθανότητα να μείνει χωρίς μπαταρία το κινητό σου.

    + Φορτιστές αυτοκινήτου / Φορτιστές ταξιδιού

Σίγουρα σου έχει συμβεί να έχεις ανάγκη να μιλήσεις από το κινητό και να μην έχεις αρκετή μπαταρία. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να έχεις πάντα στο αυτοκίνητό σου έναν κατάλληλο φορτιστή αυτοκινήτου. Παράλληλα μαζί μπορείς να διαθέτεις και ένα μικρό φορτιστή ταξιδιού, ώστε να γεμίζεις με ενέργεια το κινητό σου οπουδήποτε.

    + Διάφορα καλώδια για παν ενδεχόμενο!

Για τη σύνδεση του κινητού με άλλες συσκευές, υπάρχουν διαθέσιμοι πολλοί τύποι καλωδίων, που επιτρέπουν τη φόρτιση του αλλά και τη μεταφορά δεδομένων. Ορισμένα από αυτά λειτουργούν και ως αντάπτορες για να αντιμετωπίζονται προβλήματα συνδεσιμότητας (για παράδειγμα μετατροπέας micro-USB σε 30 Pin Adapter ή σύνδεση μέσω MHL καλωδίου με την τηλεόραση σας ή και με micro-HDMI)