Η τρίτη τριλογία του κινηματογραφικού σύμπαντος που λέγεται Star Wars IX θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριου του 2019, με το 9ο επεισόδιο.

Σε μια ανακοίνωση έκπληξη, η Disney -η οποία έχει τα δικαιώματα του Star Wars-, ανακοίνωσε ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, και στην ταινία θα επιστρέψουν γνωστοί χαρακτήρες που αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και συγκεκριμένα οι Billy Dee Williams στον ρόλο του Lando Calrissian αλλά και ο Anthony Daniels ως C3PO.

Η ανακοίνωση κρύβει δύο εκπλήξεις, η πρώτη αφορά τον Mark Hamill ο οποίος θα υποδυθεί ξανά το ρόλο του ως Luke Skywalker αν και το τέλος της προηγούμενης ταινίας, The Last Jedi, άφησε να εννοηθεί ότι ο Luke πέθανε.

Η μεγαλύτερη πάντως έκπληξη αφορά την παρουσία στη ταινία της Carrie Fishcer ως Πριγκίπησσα Leia αφού η ηθοποιός απεβίωσε στις 26 Δεκεμβρίου του 2016 από ανακοπή καρδιάς, έχοντας ολοκληρώσει τα γυρίσματα του 8ου επεισοδίου όπου και πρωταγωνιστούσε.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας, J J Abrams, δε θα γίνει αναπαράσταση της Fisher μέσω ειδικών εφέ αλλά θα χρησιμοποιηθούν σκηνές που δε χρησιμοποιήθηκαν στο έβδομο επεισόδιο το οποίο είχε σκηνοθετήσει και πάλι ο Abrams.