Ακόμα καλύτερα γίνονται τα Google Maps, τα οποία αποτελούν ένα από τα πιο χρήσιμα βοηθήματα σε ένα ταξίδι.

Με τη νέα έκδοση της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να μεταφράζουν κριτικές αλλά και να εξερευνήσουν μια γειτονιά πριν αποφασίσετε να κλείσετε εκεί ξενοδοχείο, να πάρετε οδηγίες καθ’ οδόν προς τον προορισμό σας – ακόμα και να δείτε ποια κοντινά εστιατόρια προτείνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Τα χαρακτηριστικά αυτά, γίνονται εφικτά με την ενσωμάτωση λειτουργιών που προέρχονται από άλλη μια δημοφιλή εφαρμογή της Google, το Google Translate η οποία αναλαμβάνει τη μεταφραστική σας υπηρεσία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε το νέο εικονίδιο του μεγαφώνου δίπλα στο όνομα ή τη διεύθυνση που αναζητάτε και το Google Maps θα τα προφέρει δυνατά, διευκολύνοντας σημαντικά τις μετακινήσεις σας. Με τον τρόπο αυτό, η μετατροπή κειμένου σε λόγο του Google Translate αναγνωρίζει αυτόματα τη γλώσσα που χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας, ώστε να καθορίσει τα σημεία στα οποία ίσως χρειαστείτε μεταφραστική βοήθεια.

Η Google κάνει σταδιακά διαθέσιμη τη νέα προσθήκη στα Google Maps για τις πλατφόρμες των Android και iOS, υποστηρίζοντας αρχικά 50 γλώσσες μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.