Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, η Samsung ανακοίνωσε και επίσημα αυτή την εβδομάδα ότι θα παρουσιάσει το νέο της κορυφαίο smartphone, το Samsung Galaxy S9, στην έκθεση MWC και συγκεκριμένα στις 25 Φεβρουαρίου.

Η πρόσκληση της Samsung δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποια συσκευή θα παρουσιάσει, με τον αριθμό 9 να καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια της πρόσκλησης. Ένα ακόμη στοιχείο που δίνει η κορεατική εταιρεία είναι η έκφραση “The Camera. Reimagined” κάτι που φανερώνει ότι η νέα συσκευή θα ξεχωρίζει για ακόμη μια χρονιά για τις δυνατότητες που θα παρέχει η φωτογραφική της κάμερα. Μάλιστα φέτος όπως όλα δείχνουν, η Samsung θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με άλλους κορυφαίους κατασκευαστές, ενσωματώνοντας διπλή κάμερα στο πίσω μέρος τουλάχιστον για το Plus μοντέλο και η οποία θα διακρίνεται για τις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά και στις bokeh λήψεις.

Ένα ακόμα νέο στοιχείο της κάμερας που μπορούμε να καταλάβουμε από την πρόσκληση είναι η δυαντότητα εγγραφής πολύ αργού βίντεο, με τη Samsung να έχει παρουσιάσει ήδη αισθητήρα που μπορεί να κάνει εγγραφή βίντεο στη Full HD ανάλυση και στα 480 καρέ  το δευτερόλεπτο.

Όλες οι πληροφορίες θα γίνουν γνωστές το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου, με την παρουσίαση να έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί ζωντανά μέσα από το κανάλι της Samsung στο YouTube.