Όλες οι συσκευές της Apple, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, είναι από τις πιο δημοφιλείς στην αγορά, λόγω της ανώτερης ποιότητας, των κορυφαίων επιδόσεων, της ευρείας γκάμας των χρήσιμων και ψυχαγωγικών applications, καθώς και του στιλάτου design τους. Ωστόσο, είναι αρκετοί οι χρήστες μιας iPhone συσκευής που γνωρίζουν μονάχα τις βασικές λειτουργίες της, και χρησιμοποιούν μονάχα τις πιο διαδεδομένες από αυτές. Για αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε σε μια λίστα τα 9 απίθανα και άκρως χρηστικά χαρακτηριστικά ενός iPhone που επιβάλλεται να γνωρίζεις για το κινητό σου και που θα σου διευκολύνουν κατά πολύ την καθημερινότητα:

1. Δυνατότητα να ακούσεις την ανάγνωση των emails σου από την συσκευή σου.

Είναι απλά ένα τέλειο χαρακτηριστικό, μιας και σε γλυτώνει από τον κόπο να διαβάσεις τα emails μόνος σου. Μπορείς πολύ απλά να τα ακούσεις να στα κάνει ανάγνωση η συσκευή σου ενώ εσύ θα ασχολείσαι με ότι άλλο θες. Η ενσωματωμένη ψηφιακή σου βοηθός, η Siri θα εκτελέσει την ανάγνωσή τους με το που θα της δώσεις την αντίστοιχη εντολή.

2. Δυνατότητα να μάθεις ανά πάσα στιγμή ποιες είναι οι υπάρχουσες αεροπορικές πτήσεις που εκτελούνται.

Είτε ταξιδεύεις συχνά είτε περιστασιακά, αυτό αποτελεί σίγουρα ένα χαρακτηριστικό της συσκευής σου που θα εκτιμήσεις. Το iPhone σου είναι σε θέση να σε ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για το ποιες πτήσεις εκτελούνται κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεσαι. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που αναζητάς πληροφορίες για τις υπάρχουσες πτήσεις, σου παρέχει μια full-list των διαθέσιμων πτήσεων.

3. Μπορείς να κάνεις «Αναίρεση (Undo)» με ένα απλό κούνημα.

Το να πληκτρολογήσεις κάτι λάθος, ή το να κάνεις κάτι λάθος κατά την επεξεργασία μιας εικόνας είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε, ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο το να κάνεις διορθώσεις καθίσταται εύκολο πλέον χάρη στο iPhone σου. Ένα απλό κούνημα της συσκευής είναι αυτό που χρειάζεται απλώς για να κάνεις αναίρεση σε μία σου ενέργεια. Με αυτό τον τρόπο, οι διορθώσεις γίνονται «παιχνιδάκι».

4. Φόρτισε γρηγορότερα αλλάζοντας απλώς λειτουργία.

Η λειτουργία πτήσης σταματά την μείωση της ωφέλιμης ζωής της μπαταρίας σου, ενώ παράλληλα εμποδίζει και την πρόσβασή σου στο internet, με αυτό τον τρόπο καθιστά εφικτή την φόρτιση του κινητού σου στον μισό χρόνο από ότι αν το φόρτιζες ενώ παράλληλα το είχες στη νορμάλ λειτουργία του. Αυτό είναι εξαιρετικά πρακτικό στην περίπτωση που βιάζεσαι να φορτίσεις το κινητό σου ενώ έχεις μονάχα περιορισμένο χρόνο στη διάθεση σου.

 

5. Δυνατότητα χρήσης χρονόμετρου για να κλείσει αυτόματα η μουσική.

Στην περίπτωση που ανήκεις σε εκείνους που θέλουν να κοιμούνται ακούγοντας μουσική στο κινητό τους, τότε σίγουρα έχεις την έννοια να μην σου τελειώσει η μπαταρία. Αυτό πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα μιας και μπορείς να προγραμματίσεις σε πόση ώρα θα σταματήσει η μουσική και θα έχεις έτσι «το κεφάλι σου ήσυχο» σχετικά με την εξοικονόμηση ζωής στην μπαταρία της συσκευής σου.

6. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα κουμπιά για αυξομείωση της έντασης και για να τραβάς φωτογραφίες.

Το κουμπί με το οποίο μπορείς να τραβήξεις photos στο iPhone σου, μπορεί να σου είναι δύσχρηστο κάποιες φορές. Αυτό συμβαίνει ειδικά στις περιπτώσεις που φοράς γάντια. Και για αυτό το πρόβλημα όμως το iPhone έρχεται να σου δώσει τη λύση, προσφέροντάς σου την εναλλακτική να χρησιμοποιήσεις για τον ίδιο σκοπό τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης.

7. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως «αλφάδι».

Κι όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το iPhone σου για να υπολογίσεις σωστά τις γωνίες και τις ευθείες. Όταν για παράδειγμα θες να κρεμάσεις έναν πίνακα ή μια κορνίζα σε σωστό επίπεδο. Χρησιμοποιώντας για την ακρίβεια την εφαρμογή «Compass/ Πυξίδας» η συσκευή σου γίνεται το τέλειο «αλφάδι» που χρειάζεσαι.

8. Μπορείς να παίξεις παιχνίδια στο κινητό σου ειδικά σχεδιασμένα για τη λειτουργία πτήσης κι ενώ βρίσκεσαι στο αεροπλάνο.

Τέρμα πλέον η ανία κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού σου ταξιδιού, μιας και τώρα θα σου φανεί να «περνά ο χρόνος σαν νεράκι», παίζοντας τα ειδικά σχεδιασμένα για πτήση παιχνίδια.

9. Μπορείς να έχεις ελαφρά LED flashes για κάθε φορά που λαμβάνεις τις ειδοποιήσεις/ alerts σου.

Αν για παράδειγμα χρειάζεται να έχεις τη συσκευή σου στο αθόρυβο, τότε το να έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή για αντανακλάσεις με διακριτικές LED λάμψεις για κάθε φορά που λαμβάνεις ειδοποιήσεις/alerts θα σου «λύσει τα χέρια». Χάρη σε αυτή τη λειτουργία μπορείς να απαλλαγείς από τους ενοχλητικούς ήχους και τις δονήσεις μια για πάντα, χωρίς όμως να ξεφεύγουν της προσοχής σου οι εισερχόμενες ειδοποιήσεις σου.